• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avrupa’da PKK’ya darbe

Yeniakit Publisher
2013-02-13 21:27:00 - 2013-02-13 21:28:00
Avrupa’da PKK’ya darbe

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, AB’nin terör örgütlerine kol-kanat gerdiğini söyleyerek, tepki göstermesinin ardından kimi Avrupa ülkesinin harekete geçtiği gözleniyor.

TALHA ÇOLAK / ANKARA -  Fransa, İspanya ve Almanya güvenlik güçleri son günlerde terör örgütü PKK’ya finans ve lojistik destek sağlamak suçundan 20’den fazla PKK’lıyı gözaltına aldı.
FRANSA’DA 16 PKK’LI GÖZALTINA ALINDI
Fransız polisi ülkenin Bordeaux ve Toulouse şehirlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonlarda PKK ile irtibatlı 16 kişiyi gözaltına aldı. Fransız polisi, kurdukları şirketler vasıtasıyla PKK’ya para kaynağı sağlayan ve yasadışı bir şekilde para toplayan bazı PKK üyesi işverenlere karşı operasyon düzenledi. Sabah erken saatlerde operasyon düzenleyen Fransız polisinin 16 PKK üyesini gözaltına aldığı öğrenildi. Öte yandan yapılan operasyonların Fransa ile Türkiye arasında Ekim 2011’de imzalanan güvenlik işbirliği anlaşmasının bir sonucu olduğu belirtiliyor.
İSPANYA’DA İSE 6 PKK’LI GÖZALTINA ALINDI
Fransa’da 16 örgüt üyesinin gözaltına alınması ardından, İspanya’da yürütülen eş zamanlı operasyonlarda da 6 PKK’lının gözaltına alındığı bildirildi. İspanya İçişleri Bakanlığı, İspanyol polisinin düzenlediği ve “Kapadokya” adını verdiği operasyonda, terör örgütü PKK’ya finans ve lojistik destek veren 6 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Bakanlık, PKK üyesi oldukları şüphesiyle gözaltına alınanların 4’nün Madrid, 1’inin Murcia ve 1’nin de Barcelona’da yakalandığı aktardı.
ALMANYA’DA DA KOVUŞTURMA
Almanya ise, Nisan ayında gözaltına alınan ‘PKK’nın Avrupa malî işler sorumlusunu” yargılamaya başlıyor. Federal Savcılık Abdullah S.’yi “Hamza” kod adı ile Haziran 2003’ten Haziran 2004’e kadar Almanya’dan PKK’nın Avrupa çapındaki malî faaliyetlerini yönetmekle suçluyor. Abdullah S.’nin bağış ve aidat topladığı, organizasyonlar düzenleyerek, partinin propaganda materyallerini satarak PKK için para temin ettiği bildiriliyor. Ayrıca Abdullah S.’nin düzenlenen gösterilere yeterli sayıda katılımın olmasını sağladığı, kendi kadrosundan kimin eğitim çalışmalarına veya toplantılara katılacağına karar verdiği de öne sürülüyor. Şüphelinin Mayıs 2005’ten Haziran 2007’ye kadar Kuzey Irak’taki PKK yönetimi içerisinde yer aldığı, 2010 yılının Mart ayında PKK’nın Avrupa Ekonomi ve Malî Bürosu’nun yönetimini devraldığı sanılıyor.
EUROPOL: AVRUPA PKK’NIN
FİNANSMAN VE EĞİTİM ÜSSÜ
Öte yandan AB polis teşkilatı Europol’ün geçen yıl açıkladığı rapora göre Avrupa, finansman, terör eğitimi ve propagandası açısından PKK’nın lojistik destek üssü olmayı sürdürüyor. Raporda PKK’nın Avrupa ve dışında uyuşturucu ticareti yapmak gibi suçlarla 20 milyon Euro gelir sağladığı da yer alıyor.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23