• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Alevilerden Kılıçdaroğlu'na şok: 'Çantada keklik değiliz!'

Yeniakit Publisher
2023-04-07 16:23:00 - 2023-04-07 16:24:02
Alevilerden Kılıçdaroğlu'na şok: 'Çantada keklik değiliz!'

Avrupa Alevi Düşünce Derneği yazılı bir açıklama yaparak 'Alevilerin CHP ve HDP/Yeşil Sol için çantada keklik olmadığı' mesajı verdi.

Avrupa Alevi Düşünce Derneği'nin 14 Mayıs'a dair açıklaması Alevi kesiminde ortalığı karıştıracak gibi görünüyor. Dernek başkanı İsmet Abbasoğlu, cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi kimliğinin kendileri için önemli olmadığını belirterek "Cumhurbaşkanı adaylarından birinin Alevi olması Alevilerin tercihini çok etkilemeyecektir. Çünkü Alevilerin asıl önemsedikleri nokta onlara kimin yardım elini uzattığı ve bu elin samimiyetidir" dedi.

Alevilerin sadece iki partiye oy verdiği şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Abbasoğlu, CHP ile HDP/Yeşil Sol'u kastettiği mesajında şu ifadeleri kullandı:

O ALGI BİLİNÇLİ YARATILIYOR

"Aleviler siyasette tarihin hiçbir döneminde bu kadar belirleyici bir unsur olmamıştır. Aleviler bölge, tarihsel köken, gelenek ve dünya görüşleri bakımından ayrılıklar gösterir. Bu yüzden de politik görüş olarak Alevilerin hepsini aynı torbaya koymak büyük yanlışlık olur.

Yaratılan algı ise tüm Alevilerin sanki sadece 2 partiye oy vereceği fikri empoze edilmeye başlanmıştır. Bu, bilinçli olarak yapılan bir durumdur. Oysa Alevilerin fırsat verildiğinde tercihlerinin başka olduğunu herkes görecektir. Cumhurbaşkanı adaylarından birinin Alevi olması Alevilerin tercihini çok etkilemeyecektir. Çünkü Alevilerin asıl önemsedikleri nokta onlara kimin yardım elini uzattığı ve bu elin samimiyetidir.

Alevileri sokak siyasetine taşımak isteyen bu parti Aleviler sayesinde oylarını arttırmış ve Alevilerin sırtından mecliste varlığını sürdürmektedir. Aleviler çok çeşitli partilerde siyaset yarışına girmiştir. Bu partilerin daha fazla Alevi yurttaşını meclise taşımaları halinde Aleviler üzerinde egemenlik kuran partileri etkileyecek ve daha fazla Alevileri sömüremeyecektir."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

asim keskin

inanasim gelmiyor..cünkü her türlü devlet ve din düsmani iclerinde. PKK nin ileri gelenleri iclerine kolayca girib cikabiliyor.

Sevgiye bak

Oooo alevi sevenlere bak.Sevginiz mide bulandırır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23