• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avea işbirliğiyle yılda 1 milyon euro yakıt tasarrufu

Yeniakit Publisher
2013-10-03 22:21:21 - 2013-10-03 22:21:26
Avea işbirliğiyle yılda 1 milyon euro yakıt tasarrufu

Pirelli, Avea işbirliğiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ağır vasıta lastikleri için geliştirdiği Yenilikçi Sürüş Teknolojisi “CyberFleet”i bu ay pazara sunuyor.

İSA ÖZGÜLLER / İSTANBUL
Pirelli, Avea işbirliğiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ağır vasıta lastikleri için geliştirdiği Yenilikçi Sürüş Teknolojisi “CyberFleet”i bu ay pazara sunuyor. Dün tanıtımı yapılan Yenilikçi Sürüş Teknolojisi CyberFleet, lastiğin içine yerleştirilen sensörler sayesinde hava basıncı, ısı gibi lastiklerle ilgili güncel durum ve bilgileri, Avea altyapısı üzerinden kesintisiz bir iletişimle sürücüye ve filo yöneticisine anında aktarıyor. Bu yeni teknolojiyle bir filo araç başına yılda 1000 Euro yakıt tasarrufu elde edebilecek. 2014 sonunda 1.000 araca ulaşması hedeflenen proje kapsamında 1 milyon Euro yakıt tasarrufu, 2 bin ton daha az  karbon salınımı (CO2) ile çevreye katkı, yol ve yük güvenliği sağlanacak.
PİRELLİ: GELİŞEN TÜRKİYE
PAZARINA ÖNCELİK VERİYORUZ
Pirelli ve Avea yetkililerinin katıldığı tanıtım toplantısında konuşan Pirelli’nin kurucusu Giovanni Battista Pirelli’nin torunu da olan Alberto Pirelli, toplantı kapsamında yaptığı açıklamada,Türkiye’nin gelişen ekonomisi ve coğrafi konumuyla kendilerinin önem ve öncelik verdikleri bir pazar olduğuna dikkat çekerek; “Cybeer Fleet Teknolojisi’yle alanımızda yine bir fark oluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu teknolojinin öncelikli olarak Türkiye pazarında satışa sunulmasıysa bölgeye ve bu pazara verdiğimiz önemin bir göstergesidir” dedi.
TAŞMAN: YILDA 1 MİLYAR
LİRA TASARRUF EDİLİYOR
CyberFleet teknolojisinin son yıllarda ivme kazanan Makineler Arası İletişim’in (M2M) başarılı bir örneği olduğunu vurgulayan  Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman ise, “M2M, kullanıldığı sektörlerde milyonlarca dolar tasarrufu beraberinde getiriyor. M2M’in ekonomiye sağladığı fayda, kullanım kolaylığı, güvenlik, çevreye katkısıyla ilgili farkındalık arttıkça Türkiye’de pazar giderek büyüyor. Pazarda kullanılan SIM kart sayısının, 4-5 yıl içerisinde 5 kat artmasını bekliyoruz. Toplam 430 bin araçta kullanılan sistem sayesinde yıllık 1 milyar lira civarında tasarruf edildiğini görüyoruz” dedi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23