• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avcı: SBS kalkıyor dershaneler kapanıyor

Yeniakit Publisher
2013-07-03 23:16:00 - 2013-07-03 21:16:48
Avcı: SBS kalkıyor dershaneler kapanıyor

Milli Eğitim Bakanı Avcı, SBS ve dershanelerle ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Bakan Avcı SBS’nin kalkacağını, dershanelerin kapanacağını açıkladı. Avcı, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında SBS’nin yapılmayacağını, dershanelerin ise Eylül ayına kadar

MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA  
Milli Eğitim Bakanı Prof. Nabi Avcı, Ankara temsilcimiz Yener Dönmez’in de aralarında bulunduğu gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ve eğitim muhabirleri ile Başkent Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. 2013-2014 eğitim-öğretim yılı hakkında önemli açıklamalarda bulunan Avcı,  “SBS kalkıyor, dershaneler kapanıyor” diyerek, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) yapılmayacağını, dershanelerin ise Eylül ayına kadar belirlenecek takvim ve yol haritası ile özel eğitim kuruluşlarına dönüştürüleceğini söyledi.
“4+4+4’E NİSPETEN SORUNSUZ BAŞLADIK”
Sözlerine, 2012-2013 yılında gösterdikleri gayretlerden dolayı öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek başlayan Bakan Avcı, geçtiğimiz eğitim-öğretim yılını değerlendirdi. Geçen yıl 4+4+4 sistemine geçilmesinden sonra bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı olarak kritik bir dönemi geride bıraktıklarını belirten Avcı, “Çünkü eğitimin bütün bileşenlerini etkileyecek çok köklü bir düzenleme yapıldı. Fedakârane çalışmalar sayesinde yeni sisteme nispeten sorunsuz başladık, büyük bir dönüşümü sancısız bir şekilde hayata geçirme imkânı bulduk. 2013-2014 eğitim öğretim yılımızın çok daha başarılı, verimli bir yıl olacağına inanıyorum” dedi.
“SBS’LER KALKIYOR”
SBS’nin kaldırılacağını ve 2013-2104 eğitim-öğretim yılında SBS sınavı yapılmayacağını dile getiren Avcı, “Çocuklarımızın 4 yıllık eğitiminin bir sınava tabi tutulmasının psikolojik bir yük olduğunu biliyoruz. Bunu çözmek için belli bir mesafeye geldik. Tek bir sınav olmayacak, bütün Anadolu liseleri için tek sınav olmayacak. Kapısında yığılmalar olabilecek olan okullar için ise ayrı bir sınav, küçük ölçekli bir sınav olacak. Bu tür okullara 50 bin kontenjan oluyor. 100-120 bin kişinin katıldığı ayrı bir sınav olacak. Çağ nüfusunun genel değerlendirmesini SBS ile yapılan değerlendirmeye sene içinde yapılan sınavlara bir çekidüzen getirerek yapacağız. Matematik, tarih, fen bilgisinden sene için yazılı yoklama yapılıyor. Bu sınav sonuçlarının, çocukların gerçekten sınıfta gördükleri derslerden sınavlardaki başarıları değerlendirilecek. Dershanelerde kazandırılan test becerileri yerine o yarıyılda o dersten ne öğrendiklerini, ne beceriler kazandıklarını ölçen sene içi yazılılarını kullanılabilir hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.
“DERSHANELER ÖZEL EĞİTİM KURUMU OLACAK”
Geçtiğimiz yıl gündeme gelen dershanelerin kapatılması konusunu hakkında açıklamalarda bulunan Avcı, “Dershanelerin özel eğitim kurumlarına dönüştürülmesi çalışmaları devam ediyor. Yasal altyapı çalışmaları sürüyor. Önümüzdeki ders yılından itibaren yürürlüğe girecek şekilde hazırladık. Eylül ayına kadar belirlenecek takvim ve yol haritasını ileriki günlerde açıklayacağız. Amacımız nitelikli kuruluşların özel eğitim kurumlarına dönüşmesinin önünü açmak. Çocukların dershaneye ihtiyaç duymayacak şekilde eğitim sistemini ayarlamak” diye konuştu. Avcı, dershaneye kayıt konusunda velilerin çok acele etmemesi gerektiğini hatırlattı.
“SERBEST KIYAFETE VELİLER KARAR VERECEK”
Okullardaki serbest kıyafet uygulamasında seçenekler arasına formaları da eklediklerini aktaran Bakan Avcı, “Kimi veliler formalara devam edilmesini kimileri ise serbest kıyafetlere geçilmesini istiyor. Biz de demokratik olsun diye seçenekler arasına formaları da ekledik. Öğrencilerin forma mı, yoksa serbest kıyafet mi giyeceğini velilere bıraktık. Kıyafet hususunda okul aile birliğinin yüzde 51 oyla kabul ettiği karar uygulanacak” şeklinde konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23