• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ATM'ler için yeni dönem 2 Eylül'de başladı! Para çekme limiti ne kadar oldu?...

Yeniakit Publisher
2024-09-01 14:20:00 - 2024-09-06 06:36:49
ATM'ler için yeni dönem 2 Eylül'de başladı! Para çekme limiti ne kadar oldu?...

Bankaların ATM kullanımında önemli değişikliklere gidildi. 2 Eylül'de birçok değişiklik yapıldı.

Bankaların ATM kullanımında önemli değişikliklere gidildi.  Yılın ilk aylarında para çekme limitini güncelleyen bankalar, yıl içerisinde yeni bir değişikliğe daha gitme kararı aldı ve 2 Eylül itibari ile uygulamaya konuldu. 

Çok sayıda özel banka, günlük para çekme limitini 10 bin TL ile 15 bin TL arasına sabitlerken, Kurban Bayramı sonrasında alınan karar ile QR kod ile yapılacak işlemlerdeki limitler artırılmıştı. Ancak bu uygulamanın beklenen etkiyi vermemesi, günlük limitin üzerinde nakit çekim gerçekleştiren müşterilerden yüksek oranlarda komisyon kesilmesi, Eylül ayı itibarıyla yeni bir düzenlemeye gidilmesini zorunlu kıldı.

ATM'LERDEN PARA ÇEKİM LİMİTİ DEĞİŞİYOR

Bankacılık sektöründen alınan bilgiye göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), bir süre daha yeni banknot basımına kapıyı kapatmış olması, bankaların 2 Eylül tarihi itibarıyla para çekim limitlerinde değişikliğe gitmesine neden olacak.

Birçok banka, 20 bin TL ve altındaki tutarların banka veznesinden çekilmesine kısıtlama getirirken, ATM'lerde yürürlüğe sokulacak yeni limitler şu şekilde...

Her ne kadar QR kod ile para çekim sınırı yükseltilmiş olsa da, bu uygulamayı özellikle yaşlı insanların sorunsuz şekilde kullanamaması, doğrudan kartlı çekimlerde değişikliği zorunlu kıldı.

Halihazırda günlük ücretsiz para çekme limiti 15 bin TL olan bankaların herhangi bir güncellemeye gitmesi beklenmezken, Eylül ayı itibarıyla 10 bin TL'lik sınırı kullanan bankaların, bu rakamı 15 bin liraya çıkaracağı öğrenildi. Özellikle emekli müşterilerin yaşadığı sorunun önüne geçmeyi amaçlayacak bu düzenleme, yaşanan ATM sorununu bir miktar çözecek olsa da, ATM'lerdeki en büyük problemlerden biri de tek tip banknot kullanımı oluyor.

ATM'LER O PARALARI KABUL ETMİYOR

Kur artışları sonrasında Türkiye'deki en yüksek banknotun yaklaşık 6 dolara kadar gerilemesine rağmen Merkez Bankası, 500 ve 1000 TL'lik banknotları tedavüle almamaya devam ediyor.

Bu durum, ATM'lerde önemli bir değişiklik yaşanmasına yol açarken, her gün makinelere para yetiştirmekte zorlanan bankalar, çözümü tek tip para kullanımına geçmekte buldu. Özel bankaların kullandığı ATM'lerin tamamına yakınında 10 ve 20 TL'lik banknotların kullanımı durdurulurken, bu bölümlere de 200 liralık paralar yerleştiriliyor.

Bununla birlikte son günlerde birçok banka, 10 ve 20 liralık slotları yeterli bulmayarak, 50 ve 100 TL'lik paraları da kullanıma kapatarak, ATM'lerden yalnızca 200 lira çekilmesine imkan tanıyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Emekli

Halkbankdan emekli maaşım alıyorum 9200 lira onuda 5 taksitte zor çekiyom millete sırada bekliyor kuyruk rezalet yani.

Putsavar

Akit "yüksek enflasyon" dye yazı yazmış inanamıyorum.. akit bile kabul etti köyü ekonomiyi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23