• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ateşkes sağlanacak mı? Hamas heyetinden flaş hamle

Yeniakit Publisher
2024-04-28 18:34:00 -
Ateşkes sağlanacak mı? Hamas heyetinden flaş hamle

Hamas heyeti, İsrail'in Gazze'de ateşkes için sunduğu son karşı öneriye yanıt vermek için Mısır'ın başkenti Kahire'ye gideceği öğrenildi.

Hamas yetkilisi, bugün yaptığı açıklamada, Hamas heyetinin arabulucuların bir anlaşmaya varma çabalarını hızlandırması üzerine yarın Mısır’ın başkenti Kahire’ye gideceğini bildirdi. Adını açıklamayan Hamas yetkilisi, İsrail'in Gazze'de ateşkes için sunduğu son karşı öneriye Hamas'ın yanıtını yarın Mısır'da vereceğini söyledi.

İsrail'e cevap verilecek

Son teklife dair detayları açıklamayan Hamas yetkilisi, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayya başkanlığındaki Hamas heyetinin yarın Mısırlı istihbarat yetkilileriyle yapacağı görüşmede İsrail'in önerisine yanıtını da ileteceğini söyledi.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayya yaptığı açıklamada, Hamas'ın 2 hafta önce sunduğu ateşkes ve esir takasını içeren teklife İsrail’den yanıt aldıklarını ve bunu inceleyeceklerini duyurarak, “Hamas, 13 Nisan'da Mısırlı ve Katarlı arabuluculara ilettiği öneriye siyonist işgalcilerin resmi yanıtını bugün aldı” ifadelerini kullanmıştı.

Hamas, 13 Nisan'da İsrail ile ateşkes teklifine ilişkin yanıtını Mısır ve Katar'a ilettiğini duyurmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hasel

İsrailin ateşkesi kabul edeceğini sanmıyorum.Şimdiye kadar ki savaş adeta alıştırma savaşı.Büyük savaş bundan sonra gelecek.Daha ortadoğu işin başında.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23