• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ateşkes masası haftaya Kahire’de yeniden kurulacak: Geri sayım başladı... Büyük İran saldırısı rafa kalktı!

Yeniakit Publisher
2024-08-17 20:27:00 - 2024-08-17 20:28:34
Ateşkes masası haftaya Kahire’de yeniden kurulacak: Geri sayım başladı... Büyük İran saldırısı rafa kalktı!

Tüm dünyanın gözü son iki gündür Katar'ın başkenti Doha'daki ateşkes müzakerelerindeydi. Görüşmeler somut bir sonuç Görüşmeler somut bir sonuç alınamadan sona ererken Ateşkes masası haftaya Kahire’de yeniden kurulacak bilgisi geldi!

Tüm dünyanın gözü son iki gündür Katar’ın başkenti Doha’daki ateşkes müzakerelerindeydi. Görüşmeler somut bir sonuç alınamadan sona erdi. ABD, İsrail, Katar ve Mısır olumlu adımlar atıldığını söylese de Hamas gelişmelere temkinli yaklaşıyor. New York Times ise manşetine taşıdığı haberinde beklenen büyük İran saldırısını yazdı…

New York Times’da yer alan habere göre Tahran yönetimi, arabuluculara ateşkes görüşmelerini sürdürmeleri için zaman tanıyor gibi görünüyor.

ABD'li, İranlı ve İsrailli yetkililer dün sona eren ve bir hafta sonra devam edecek olan müzakere görüşmelerinin ardından İran'ın Haniye suikastının intikamı için İsrail'e karşı planladığı misillemeyi erteleyerek arabuluculara Gazze'deki savaşı sona erdirecek bir ateşkes için zaman kazandırmasının beklendiğini söyledi.

Üst düzey Amerikalı, İsrailli, Mısırlı ve Katarlı yetkililer dün Doha'da ikinci gün görüşmeleri için bir araya gelmiş, görüşmelerin sonunda yapılan ortak açıklamada her iki tarafa da “köprü kurucu bir öneri” sunulduğu belirtmişti.

Üçlü grup önümüzdeki hafta bu kez Kahire’de masaya oturacak.

İRAN VE HİZBULLAH İNTİKAM YEMİNİ ETMİŞTİ

Hamas lideri İsmail Haniye ve Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükr'ün öldürülmesinin ardından İran ve Hizbullah, İsrail’den intikam almaya yemin etmiş ve İsrail’e büyük çaplı bir misilleme düzenleyeceklerini duyurmuştu.

Dünya bölgeyi büyük çaplı bir savaşa sürükleyecek bu saldırıyı korku içinde beklerken İran’dan ve ortak hareket ettiği Hizbullah’tan saldırının bekletileceği ve müzakere görüşmelerinin sonucuna göre hareket edileceğine dair işaretler geldi.
New York Times’ın İsrailli yetkililere dayandırdığı haberine göre ise İsrail istihbaratı Hizbullah ve İran'ın roket ve füze birimlerindeki teyakkuz seviyesinin dün akşamdan itibaren düşürdüğünü bildirdi.

İddialara göre İsrail, İran'ın öncülüğünde gerçekleşecek misillemenin daha sonraki bir tarihte gerçekleşeceğine inanıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Dertli

Daha çok beklersiniz İran israile saldıracak.....İran israille savaşacak güçte değil....Sadece İran değil hiçbir Müslüman ülke israille savasmaz, çünkü güçleri yeterli değil...

salih örs

YA İRAN NEYİ SALDIRACAK,ADAMLARDA YÜREK YOK,YÜREK.HEP BOL ÇENE.İRAN TÜKENMİŞ ARTIK.SURİYEDE GÖSTERİŞ YAPIYOLAR.KARŞISINA ADAM AKILLI BİR ORDU ÇIKSA DARMADAĞIN OLURLARDI.ADAMLARIN TEPE LİDERLERİNİ ÖLDÜRDÜLER TIK YOK.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23