• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Asla bozulmayan salamura yaprak yapımı

Yeniakit Publisher
2022-06-14 16:01:00 - 2022-06-14 16:15:12
Asla bozulmayan salamura yaprak yapımı

Sizde yaprak sarmasını sevenlerdenseniz size bugün hiç bozulmayan, küflenmeyen, erimeyen salamura yaprak yapımını anlatacağız. Salamura yaprak (Yeni öğrenenler İçin) tarifi...

Salamura yaprak yapımı

2 litre suya 3 yemek kaşığı kaya tuzu koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan suyun içinde yapraklar sararıncaya kadar bekletiyoruz, ardından çıkartıyoruz ve şişelere koyuyoruz. Her sırada üzerine bir çay kaşığı kadar tuz ilave ediyoruz ve en son üzerine 2 çay kaşığı dolusu tuz ilave edip, kaynar su koyarak kapaklarını kapatıyoruz. Kavanozları ters çeviriyoruz. Bir gün boyunca hiç dokunmuyoruz.

Salamura yaprak yapmanın püf noktaları

1- Yapraklarımızı haşlarken kaynar suyun içine fazla bekletmeyin

2- Kavanozları mutlaka yaprakları koymadan önce iyice yıkayın ve kapaklarınız yeni kapak olsun
3- Hazırladığımız salamura yaprakları kavanoza koyup ters çeviriyoruz ve hiç dokunmuyoruz

4- Ertesi gün kapak eğer atarsa yeni bir kapakla değiştirip, tekrar kaynar suda ters çevirerek kaynatın ve mutlaka kaya tuzu yani turşuluk tuz kullanın
5- Kavanozları serin güneş görmeyen bir yerde saklayın.
6- Buzluğa koyduklarınızın buzu çözülmeden dokunmayın ve az haşlayın ki kırılma olmasın.
7- Her katına bir çay kaşığı dolusu tuz ekleyin ve üzerine tuz ekledikten sonra kaynar su koyuyoruz. Su soğuk olmasın kapaklar tutmaz yoksa.

Salamura yaprak üzeri Küflenirse ne yapılır?

Salamura Yaprak Küflenirse Ne Yapılır?

Bazı durumlarda salamura yaprakların küflendiği gözlemlenir.

Bunun tek nedeni bidonun hava almasıdır.

Küflü yapraklar bidondan alınır ve atılır.

Bidona yeniden tuzlu su eklenir ve yaprakların su dengesi korunur.

Yaprak salamura tuz oranı

5 kiloluk kavanoz ya da plastik bidon. her litre su için 200 gram kaya tuzu(yaklaşık 7-8 litre su)

Salamura Yaprak (Yeni Öğrenenler İçin) Tarifi İçin Malzemeler

2 kilo asma yaprağı (Dilediğiniz kadar)

Yarım kilo iri tuz (salamura tuzu)

3,5 litre su (kullanacağınız yaprağın üzerini örtecek üzerini geçecek kadar)

Yumurta (tuz oranını test etmek için)

Salamura Yaprak (Yeni Öğrenenler İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?

Asma yapraklarını damarlar üste gelecek şekilde üst üste koyarak demet yapıyoruz. Yaprakları yayvan geniş bir leğenin içine demet demet koyuyoruz. Büyük bir tencerenin içinde su ve tuz kaynatıyoruz. Tuz oranını yumurta ile test ediyoruz , yumurtayı tuzlu suya attığımızda yumurta dibe çöküyorsa tuzu az demektir. Yumurta suyun üzerinde duruyorsa tuz oranı iyi demektir. Tuzu erimiş, tuzlu kaynar suyu leğenin içindeki yapraklarının üzerine döküyoruz Üzerine bir tepsi örtüp bir gece bekletiyoruz. İyice soğutuyoruz.

Cam kavanoza yaprakları dolduruyoruz. Üzerini geçecek, kavanozun ağzına kadar, tuzlu suyu dolduruyoruz. Kapağını kapatıyoruz. İsterseniz üzerine ağırlık koyabilirsiniz Yapraklar suyun içinde kalmalı arada bir suyunu kontrol etmelidir. Suyunu çekmiş olursa tuzlu su ilave edersiniz. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23