• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Askerlik 12 ay... Erken terhisler 1 Ocak’ta

Yeniakit Publisher
2013-10-21 21:27:27 - 2013-10-22 04:26:55
Askerlik 12 ay... Erken terhisler 1 Ocak’ta

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası alınan kararlara ilişkin açıklama yaptı. Arınç, askerlik süresinin 1 Ocak 2014’ten itibaren geçerli olmak üzere, silah altındaki yükümlüleri de kapsayacak şekilde, erbaş ve erler için 15 aydan 12 aya indirilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.

HABER MERKEZİ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina’da düzenlenen toplantı, yaklaşık 7 saat sürdü.

Toplantıda AK Parti’nin seçim stratejisini masaya yatırdıklarını belirten Arınç, “İlk görüşmemizde sayın bakanlarımızın, gerek kendi seçim bölgelerinde gerek Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde çalışmaları ele alındı.  Bakan arkadaşlarımızın pek çoğu seçim bölgelerinde bayramlarını geçirmişler. Gönderilen mesajları, hükümetimiz adına konuşulanları ifade ettiler. Bazı arkadaşlarımız da yurtdışında katıldıkları toplantılarla ilgili bilgileri paylaştılar. Genel itibariyle huzur içerisinde bir kurban bayramı geçirdik” dedi.

Bayramda birçok insanın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini de hatırlatan Arınç, “Üzüldüğümüz tek konu her türlü ikaza rağmen üzücü kazaların olmasıdır” diye konuştu.

Bakanlar Kurulu toplantısında bazı bakanların sunum yaptığını ifade eden Arınç, “Birincisi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız tarafından yapılan sunumdu. Türkiye’nin elektrik arzını gösteren çalışma Bakanlar Kurulumuza sunuldu. 2023 itibariyle elektrik üretim miktarı ve olması gereken miktarın iki kat büyümesi gerektiği değerlendirildi. Ülkemiz Avrupa’nın en büyük beşinci elektrik piyasasına sahip. Sayın Bakanımız doğalgaz piyasası kanununa ilişkin genel bilgi sundu ve bu uygun görüldü.

İkinci sunumu Kalkınma Bakanımız yaptı. Cevdet Yılmaz, yüksek öğretim kurumları araştırma merkezlerinin kurulması yönünde bir kanun taslağı sundu. Bir de 12 Eylül 2010 referandumuyla, ekonomik ve sosyal konseyin yapısını düzenleyen kanun taslağı imzaya açıldı” dedi.

ASKERLİK KISALDI

Toplantıda ağırlıklı olarak askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili konuyu ele aldıklarını kaydeden Arınç, şunları söyledi: “Milli Savunma Bakanlığımızın, Genelkurmay Başkanlığımızın talepleri, ihtiyaçlar dikkate alındı. Medyada da yer bulduğu üzere, askerliğin 12 aya indirilmesiyle ilgili tarihin 1 Mart 2014’te başlamasının uygun olacağı karara bağlandı. 1 Ocak 2014’te 12 ayını dolduranlar terhis edileceklerdir. Kayıtlara da baktığımızda ilk askerliğin süresinin kısaltılmasını 2003 olarak görüyoruz. Bakanlar Kurulu kararıyla uzun süreli askerlik 18 aydan 15 aya indirilmişti. 10 yıl böyle devam etti. Şimdi biz 12 aya indiriyoruz.”

“TÜRK PİLOTLAR DİPLOMASİNİN VE TÜRKİYE DEVLETİNİN GÜCÜYLE VATAN TOPRAKLARINA KAVUŞTU”

“Demokratikleşme paketi konusunda seçim sistemindeki değişikliği ayrı tutarsak bütün yasal düzenlemeler hazır” diyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, “Başbakanımız demokratikleşme paketini açıkladı. Bunun içinde idari kararlarla hayata geçirilebilecek pek çok konu da vardı. İdari düzenlemelerin büyük bir kısmı yapıldı. Diğerleri konusunda da sadece seçim sistemindeki değişikliği ayrı tutarsak bütün yasal düzenlemeler hazır. İmzaya açıldı, TBMM’ye gönderilecek. Büyük bir süratle bunları harekete geçirmek istiyoruz. Bir tanesi ayrık demiştim. Onu hem siyasi partilerin hem de kamuoyunun konuyu tartışmaları üzerine belli bir süre takip edeceğiz. Seçenek sunuyoruz, hem siyasi partilere hem de bunun kamuoyunda nasıl karşılanacağına ya da bir konsensüs oluşup olmayacağını görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Arınç, Lübnan’da kaçırılan Türk pilotların Türkiye’ye dönmesi konusunda ise “Türk pilotlarının diplomasinin gücüyle, Türkiye devletinin gücüyle vatan topraklarına kavuşması, bize gerçek bayramı yaşattı” dedi.       

 
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23