• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Asitli gıdalar nelerdir?

Yeniakit Publisher
2019-12-05 15:15:00 - 2019-12-05 16:43:26
Asitli gıdalar nelerdir?

Asit dengesi fazla olan kişilerin sıklıkla araştırdığı "asitli  besinler ve alkali besinler" hakkında detaylı bilgiyi haberimizin detayından öğrenebilirsiniz. Alkali besinler hangileridir? Asitli gıdalar hangileridir? İşte alkali ve asitli beslenmenin püf noktaları...

Asit dengesi fazla olan kişilerin sıklıkla araştırdığı "asitli  besinler ve alkali besinler" hakkında detaylı bilgiyi haberimizin detayından öğrenebilirsiniz. Alkali besinler hangileridir? Asitli gıdalar hangisidir? İşte asitli ve alkali beslenmenin püf noktaları...

Asidik besinler fazla tüketildiğinde vücut için sorun teşkil ederler. Bu sorun meydana geldiğinde alkali beslenerek, asit dengesi korunlıdır. Tabi alkali beslenmede de dikkat edilmesi gereken noktalar vardır.

Alkali beslenmede, asidik besinlerin alkali besinleri dörtte bir oranında aşmaması gerekir. Şeker hastalığı, yoğun stres, damar sertliği gibi durumlar varsa vücutta asitlenme yüksektir ve alınan asidik besinlerin miktarına ayrıca dikkat edilmelidir.

Hafif asitliler

Nohut, Barbunya, Darı, Soya fasülyesi, Pirinç, Soya sütü, Tatlı su balığı, Kestane, Fındık, Ayçiçek yağı, Bitki çayları. Olgun üzüm, Mandalina, Mango, Kuş üzümü, Portakal, Kayısı, Papaya, Şeftali, İncir, Kivi. Orta asitliler Buğday, Kepek ekmeği, Çavdar ekmeği, Beyaz ekmek, Yulaf, Tereyağı, Doğal meyve suyu, Balık. Ayva, Nar, Armut, Üzüm, Elma, Kayısı, Muz, Ananas, Kuşburnu, Kuru meyveler, Kızılcık, Ceviz, Kaju, Antep fıstığı, Yer fıstığı.

Yüksek asitliler

Türk kahvesi, Diğer kahveler, Siyah çay, Kakao, Bal, Reçel, Tatlılar, Hardal, Soya sosu, Sirke, Maya, Dana/Sığır eti, Tavuk/Hindi eti, Yumurta, Kültür balığı, Kuzu eti, Kabuklu deniz hayvanları, Istakoz, Sakatatlar, Tavşan eti, Peynir, İnek sütü, Mandra ürünleri, Yapay tatlandırıcı, Rafine şeker, Pastalar/Dondurma, Piza, Bisküvi, Çikolata, Sucuk, Maden suyu, Sosis, Salam, Cips, Sigara, Ketçap, Mayonez, Kola&Gazoz vs., İlaçlar,Şekerler, Rafine tuz, Jöle, Fruktoz, Mısır Şurubu, Margarin, İşlenmiş gıdalar, Şekerli süt, Paket meyve suyu, Meyveli yoğurt, Sürülen çikolata.

 

Alkali besinler nelerdir?

Limon Yeşil yapraklı sebzeler Pırasa Pancar Salatalık Turpgiller ailesi Kırmızı biber Sarımsak Buğday çimi Avokado Bezelye Brokoli Lahana Kuşkonmaz Mercimek Yulaf Balık Domates Badem Greyfurt Yeşil çay

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ghh

BC ngb
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23