• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Asıl o bedduayı çocuklara izletmeyin

Yeniakit Publisher
2014-02-21 21:30:00 -
Asıl o bedduayı çocuklara izletmeyin

Cemaatin yayın organlarından Zaman, sonunda bunu da yaparak, Başbakan Erdoğan konuşurken çocukların ekrandan uzak tutulması gerektiğini yazdı. Zaman’ın bu yaklaşımı özellikle sosyal medyada büyük tepki görürken, Prof. Dr. Sefa Saygılı, “Asıl Gülen’in o bedduasını çocuklara izletmek sakıncalı” dedi.

MUHSİN BAYRAKTAR  - MEHMET ÖZMEN - 17 Aralık operasyonuyla Milli İrade’yi karşısına alan Gülen Cemaati’nin başı Dumanlı gazetesi Zaman, Başbakan Erdoğan’a saldırmaya devam ediyor. Gazete Başbakan’ın konuşmalarının şiddet ve korku içerdiğini ileri sürerek, çocukların Erdoğan’ın konuşması sırasında ekranlardan uzak tutulması gerektiğini yazdı. Başbakan’a yönelik ağır hakaretlerin içerdiği haberde “Kaba söz, iftira, nefret, yalan ve toplum ahlakının hoş görmediği ifadeler, asla bir Başbakan’ın ağzına yakışmaz… Televizyonlar bu konuşmaları verirken ekranda +13, en azından +7 akıllı işareti bulunmalıdır” denildi.

“BAŞBAKAN ÇOCUKLARDA HASARA YOL AÇIYOR”

Söz konusu haberde Erdoğan’ın konuşmalarını dinleyen çocuklarda tamiri mümkün olmayan hasarların oluşabileceği söylenerek, ailelerin buna engel olunması istendi ve RTÜK’e çağrıda bulunuldu. Haberin sonunda şu ifadelere yer verildi: “TV’ler ve RTÜK gerekli duyarlığı göstermiyorsa, görev ailelere düşüyor. Anne-babalar, Başbakan çıktığında, çocuklarını TV ekranından uzak tutmalı. Aksi halde ruhlarında tamiri mümkün olmayan hasarlar meydana gelebilir. Bu, doğrudan ülkemizin geleceğini ve toplumsal barışı ilgilendiren önemli bir mesele.”
Zaman’ın bu yaklaşımı özellikle sosyal medyada büyük tepki görürken, “Asıl Gülen’in beddualı videoları tüm insanlıktan uzak tutulmalı” yorumları yapıldı.

O BEDDUAYI İZLETTİRMEYİN

Gazetemize konuşan Prof. Dr. Sefa Saygılı, Zaman Gazetesi’nin haberine tepki gösterdi. Prof. Dr. Saygılı, Fethullah Gülen’in tepki çeken bedduasını izleyen çocuklar ve gençler üzerinde ciddi sorunlara yol açabileceğini belirterek, “Çok iç karartıcı bir beddua o. Gençlerimize ve çocuklarımıza çok kötü örnek olacak bir beddua. Bence o bedduayı çocuklara ve gençlere izletmek sakıncalı. Başbakanın konuşmasında hiçbir sakıncalı durum yok. Asıl çocuklara ve gençlere Başbakanın konuşmalarını izletmek lazım, çok güzel konuşuyor” dedi.

“ASIL ÇOCUKLARA VE GENÇLERE BAŞBAKAN’IN KONUŞMALARI İZLETİLMELİ”

Prof. Dr. Saygılı, din alimi olarak Hocaefendi bedduasının insanlara ters etki yapacağını söyledi ve Başbakanımızın konuşmalarını ben yakından takip ediyorum. Kendisi konuştuğunda dinliyorum. Aksine şiir gibi konuşuyor. Tam bir düşünce adamı ve fikir adamı kendisi. Güzel cümleler kuruyor, çok zengin bir kelime hazinesi var. Konuları izah tarzı ve hitabeti çok güzel. Asıl çocuklara ve gençlere Başbakanın konuşmalarını izletmek lazım, çok güzel konuşuyor” diye konuştu.

GÜLEN’İN BEDDUASI SAKINCALI

Doç.Dr.Sefa Saygılı, bedduasını izleyen cemaat içerisindeki çocuklar üzerinde nasıl bir etki yapabileceği yönündeki sorumuza ise, “Gülen’in beddua tarzı konuşmaları çocukları karamsarlığa, çevreye güvensizliğe sürükleyebilir. Bazı dost sandığı insanları düşman olarak belleyebilir. Kısaca bu şekilde sakıncaları vardır” ifadelerini kullandı.

Gülen’in bedduası çocuklara kötü örnek

Zaman’ın çocuklara Başbakan’ın izletilmemesi yönündeki haberi  sosyal medyadan büyük tepki gördü. Kamuoyunda, “Asıl Gülen’in beddualı videoları tüm insanlıktan uzak tutulmalı” yorumları yapıldı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23