• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Asıl hedefleri siyasi istikrar

Yeniakit Publisher
2014-03-22 09:16:00 - 2014-03-21 23:13:53
Asıl hedefleri siyasi istikrar

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde iş dünyasına seslenen Başbakan Yardımcısı Babacan, “Şu son 3 aydır yaşadıklarımız görünüş itibarıyla hükümeti hedefleyen bir çaba, ama sonuçları itibarıyla aslında hedef siyasi istikrarımızı bozmak” dedi.

EKONOMİ SERVİSİ - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Capital ve Ekonomist dergilerinin Bursa Valiliği işbirliğiyle Uludağ’daki bir otelde düzenlediği “Uludağ Ekonomi Zirvesi”nin açılışında yaptığı konuşmada, siyasi istikrar ve güvenin önemine dikkati çekerek, bunların Türk ekonomisi açısından olmazsa olmaz iki konu olduğunu vurguladı.

 “Siyasi istikrarımıza çok çok dikkat etmemiz gerekiyor” diyen Başbakan Yardımcısı Babacan, “Ülkedeki istikrar ortamını korumak için hep beraber çaba içinde olmamız gerekiyor. Bakın şu son 3 aydır yaşadıklarımız aslında görünüş itibarıyla belki hükümeti, iktidar partisini, Sayın Başbakanımızı hedefleyen bir çaba fakat sonuçları itibarıyla baktığımızda aslında hedefin siyasi istikrarımız, Türkiye olduğunu görüyoruz. Bu da gerçekten çok çok kaygılanmamız gereken bir husus” dedi.

DEVLET İÇİNDEKİ YAPILAR

Türkiye’nin AB üyelik hedefini benimsemiş ve o hedefe doğru yürüyen bir ülke olduğunu vurgulayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ‘hukuki güvenlik’ kavramını önemsediklerini belirterek, özellikle iş dünyası için kanunların sarih olması, sık sık değişiklikler yapılmaması, kanunların geriye dönük uygulanmaması, kazanılmış hakların sonuna kadar korunması, yargı sisteminin hızlı tutarlı ve böylece güvenilir olması, yargının bağımsız ama tarafsız çalışabilmesinin önemine dikkati çekti.

Hükümeti ve istikrarı hedef alan devlet içindeki yapılara da dikkat çeken Babacan, “Eğer yine son aylarda yaşadıklarımız yargı sisteminin bağımsızlığını, bazı insanlar herhangi bir grup, kendi amaçları için kullanmaya başladığında da buna da ‘dur’ diyebilmek lazım” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23