• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Asıl hedef Yeni Türkiye

Yeniakit Publisher
2014-10-12 07:47:00 - 2014-10-11 21:52:48
Asıl hedef Yeni Türkiye

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Kobani bahanesiyle başlayan ve şiddet içeren gösteriler devam ederken, hükümet kanadından ve STK’lardan olayın perde arkasına dair çarpıcı değerlendirmeler yapılıyor. AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, “Türkiye, İran ve Azerbaycan ile çeşitli antlaşmalar yaptı ardından bu olaylar patlak verdi. Zamanlama manidar” dedi.

İBRAHİM ACAR / ANKARA - Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde Kobani bahanesiyle başlayan ve şiddet içeren gösteriler devam ederken, hükümet kanadından ve STK’lardan olayın perde arkasına dair çarpıcı değerlendirmeler yapılıyor.

“YAŞANANLAR TESADÜF DEĞİL”

Türkiye’nin bir savaşın içine çekilmeye çalışıldığını ve Kobani’nin Türkiye’yi karıştırmak için bir bahane olduğunun altını çizen AK Partili vekil Rifat Sait, “Türkiye’nin şu an içinde bulunduğu bu olayları yaşaması İran ve Azerbaycan ile yapılan çeşitli antlaşmalardan sonra olması çok manidar. Gezi olayları öncesinde de 3. havalimanı, 3. boğaz köprüsü, nükleer enerji projeleri ve bazı çalışmalar vardı. Ve gezi olaylarını yaşadık. Olaylar benzer. Yeni Türkiye’nin yine önü kesilmek isteniyor. Bu olayların yaşanması kesinlikle tesadüf değildir. Çözüm süreci de başarılı bir şekilde gidiyordu. Bundan rahatsız olanlar da oldu. Gerçekten amaç Kobani olsaydı bölgede Türkmenler öldürülürken bunlar neredeydi?” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE SAHAYA İNİNCE PANİKLEDİLER

Türkiye’nin son yıllarda uluslararası arenadaki yerinin değiştiğine dikkat çeken Büyük Anadolu Birliği Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelik, “Hep yedek kulübesinde görmeye alışık oldukları Türkiye’den art arda goller gelince, Türkiye’yi bu zamana kadar gerek çeşitli stratejilerle gerekse de içerde besledikleri hainler aracılığıyla parmağında oynatan şer güçler, bir anda panikledi ve çeşitli oyunlar içine girdi. Hepimizin bildiği gibi Türkiye’ye Gezi’de bir çelme taktılar, düşmedik. Kobani ile yine bir çelme daha takmaya çalışıyorlar ama yeni Türkiye artık anlık değil, uzun vadeli planlar, projeler yapıyor. Bundan haberleri yok” diye konuştu.

“BU MİLLET KİMSEYE BİAT ETMEYECEKTİR”

Birilerinin Türkiye’deki istikrardan ve büyümeden rahatsız olduğunu vurgulayan Evrensel Alevi Bektaşileri Birliği Başkanı Av. Ali İhsan Şahin ise, “Özellikle dış güçler bu yeni Türkiye’den rahatsız. Bunlar içerdeki destekçileri ile yeni Türkiye’nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Ama bu beyhude bir çalışma. Artık bu millet eğriyi ve doğruyu ayırt edebiliyor. Birileri bu ülkenin başındakileri ve bu milleti biat etmeye zorluyor ama ne başımızdaki liderlerin ne de bu milletin kimseye biat etmeye niyeti yok. Bu böyle bilinsin. Gezi’de amaç üç ağaç değildiyse burada da amaç Kobani değil” ifadelerini kullandı.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23