• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Artık Turquality kapsamında

Yeniakit Publisher
2014-11-16 09:31:00 - 2014-11-15 22:06:28
Artık Turquality kapsamında

Uşak Seramik Yönetim Kurulu başkanı Durmuş Tanış’a, Turquality destek programını tamamlamasından dolayı plaket verildi.

Uşak Seramik’in Ekonomi Bakanlığı’na yaptığı Turquality Belgesi başvurusu onaylanarak yürürlüğe girdi. Denetimler ardından Turquality Belgesi başvurusu onaylanan firma, emeği geçen çalışanlarını plaketle ödüllendirdi. 

 Yurt içi ve yurt dışında markalaşmaya yoğunlaşacağını ifade eden Uşak Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Tanış, “Bu başarı tesadüf değil, binden fazla çalışanımızın emek ve özverisinin sonucudur. Proje kapsamında alacağımız  20 Milyon TL desteği dünya çapında markalaşmaya harcayacağız. Ciro olarak yüzde 15, mağazalaşma olarak da yüzde 50 büyüme öngörüyoruz” ifadesini kullandı.

MARKALAŞMAYA ADIM

Tanış, “Türkiye’de sadece 110 firmanın almaya hak kazandığı Turquality projesi içinde yer almak hem sektörümüz, hem de firmamız için büyük bir onurdur. Bu belgeyle Türkiye’yi global pazarlarda temsil etmek ve bu noktada dünya çapında markalaşmak için önemli bir adım attık. Ekonomi Bakanlığı’nın 2023 vizyonu çerçevesinde global  markalar yaratma ve bu markaları koruyarak dünyada Türk Malı imajını yükseltme hedeflerine Uşak Seramik olarak en iyi şekilde destek vereceğiz” dedi. 

40 ÜLKEYE İHRACAT

42 yıllık sanayicilik deneyimleriyle Türk Bayrağı’nı kaliteli ürünlerimizle tüm dünyada dalgalandıracaklarını belirten Tanış, 40 ülkeye ihracat yapan Uşak Seramik’in Turquality rüzgarıyla hem pazarını genişleteceğini, hem de markalaşma, inovasyon ve ürün çeşitliliği anlamında ciddi yatırımlara da imza atacağını kaydetti. tanış, “Firmamız Türkiye Seramik pazarında ilk 3 firma arasında yer almakta ve hedefimiz yeni atılımlar yaparak pazar liderliğine ulaşmaktır. Başlattığımız çalışmayla şu anda 180 milyon TL beklenen cironun 2015 yılında 230 milyon liraya yükselmesini, 10 mağazanın ise 5 yıl içinde 20’ye yükselmesini hedefliyoruz” dedi. 

GENİŞ KATILIMLI TÖREN

Törene Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak Milletvekilleri, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet, Uşak Seramik üst düzey yöneticileri ve çalışanlar katıldı. Açılış konuşmalarının ardından Turquality Belgesi’nde emeği geçen personele protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi.

Turquality, dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programı olarak biliniyor.  Turquality, markalaşma potansiyeli olan firmaların üretimden pazarlamaya, pazarlamadan satışa kadar yapmış olduğu tüm harcamalara 10 yıl boyunca devletin destek vermesini sağlıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23