• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Artık “özel”den aydınlanacağız

Yeniakit Publisher
2013-03-14 17:24:00 - 2013-03-14 17:24:54
Artık "özel"den aydınlanacağız

Türkiye’nin 21 bölgeye ayrıldığı elektrik dağıtımında kamuya ait AYEDAŞ, Toroslar, Vangölü ve Dicle elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirme ihalesi bugün yapılacak. Bugünkü ihalelerin tamamlanması ve onay sürecinin ardından ülke genelinde elektrik dağ

ANKARA
Türkiye’nin 21 bölgeye ayrıldığı elektrik dağıtımında, İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (AYEDAŞ), Toroslar, Vangölü ve Dicle elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirme ihaleleri bugün yapılacak. Bugünkü ihalelerin tamamlanması ve onay sürecinin ardından ülke genelinde 34 milyon abonenin elektrik dağıtım hizmeti tamamen özel sektör eliyle yapılır hale gelecek.
1990’lı yıllarda başlayan, 2000’li yıllarda hızlanan özelleştirme süreci, AYEDAŞ, Toroslar, Vangölü, ve Dicle Elektrik Dağıtım AŞ’nin bugün yapılacak özelleştirme ihalelerinin ardından tamamlanmış olacak. Özelleştirme ihalelerin tamamlanması ve onay sürecinin ardından kamu, elektrik dağıtım sektöründen çekilirken, ülke genelinde elektrik dağıtım hizmeti tamamen özel sektör eliyle yürütülecek.
‘’34 MİLYON ABONEYE KALİTELİ HİZMET’’
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye genelindeki 21 elektrik dağıtım bölgesinden 17’sinin özelleştirilmesi sürecinin başarıyla tamamlandığını hatırlatarak, AYEDAŞ, Toroslar, Vangölü ve Dicle elektrik dağıtım şirketlerinin özelleştirmesiyle sürecin tamamlanacak olmasından memnuniyet duyacaklarını söyledi.
Özelleştirme sürecinde elektrik dağıtım hizmetlerini daha rekabetçi ve kaliteli verilmesini sağlamak için yatırımcılardan bir kısım taahhütler aldıklarını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti: ‘’Yapılan elektrik dağıtım özelleştirmeleri varlık satışı değil işletme hakkı devri şeklinde. Yani bu hizmetleri özel sektör belirlenen sürede yapacak ve tekrar kamuya devredecek. 34 milyon aboneye, daha verimli ve kaliteli bir hizmet götürülmesi, kayıp-kaçağın azaltılarak, güvenli enerji arzı sağlanması amacıyla elektrik dağıtım özelleştirmelerini yapıyoruz. Bölgelere giderek valilerimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla toplantılar yapmaya ve denetimlerle hizmet kalitesinin takipçisi olmaya devam edeceğiz.’’

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23