• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Artık hastalıklar önceden tespit edilecek

Yeniakit Publisher
2015-08-28 16:12:00 -
Artık hastalıklar önceden tespit edilecek

Giyilebilir teknoloji sayesinde üretilen akıllı çipler artık hastalıkları önceden tespit etmek için kullanılabilecek.

GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ SAYESİNDE ÜRETİLEN AKILLI ÇİPLER, ARTIK HASTALIKLARI ÖNCEDEN TESPİT ETMEK İÇİN KULLANILABİLECEK

Bir zamanlar geleceğin teknolojisi olarak görülen giyilebilir teknoloji, sağlık sektöründe de iş yapacak. Araştırma ve geliştirme şirketi Xerox PARC, bu alanda üzerinde çalıştığı teknolojileri paylaştı.

Xerox PARC’ın üzerinde çalıştığı giyilebilir sağlık teknolojileri, sağlık sektörünün önümüzdeki yıllarda geleceği noktayı gösteriyor. 3D yazıcılarla basılması ve eczanelerde bile satılması planlanan akıllı minyatür sağlık çipleri ise bunlardan en vazgeçilmezi olarak görülüyor.

Hastanın vücuduna yara bandı gibi kolayca yapıştırılan akıllı sağlık çipleri nabız, tansiyon, şeker gibi verileri anlık kontrol edecek, acil sağlık durumlarını önceden saptayacak ve gerekli yerleri uyararak önlem alınmasını sağlayacak.

HEM HASTALAR İÇİN HEM DOKYORLAR İÇİN DAHA İYİ OLACAK

Akıllı sağlık çipleri hastalar için olduğu kadar doktorlar için de önemli bir görevi üstlenecek. Örneğin cihazlar kalp ritim bozukluğu olan bir hastanın kalp atış hızını ve EKG’sini doktorların anlık olarak uzaktan takip etmesini sağlayacak. Anlık meydana gelen bir sağlık bozukluğunun ilk belirtileri de elektronik çip tarafından anında doktora uyarı olarak gönderilecek.

Xerox PARC’ın üzerinde çalıştığı akıllı çipler, şeker hastalarının da hayatını kolaylaştıracak. Şeker hastasının vücudunda o anki şeker seviyesi tespit edilerek insüline ihtiyaç duyulması halinde insülin otomatik olarak hastanın vücuduna enjekte edilecek.

Sağlık verilerini anlık takip eden sistem sayesinde kalp krizi ve beyin kanaması gibi ani sağlık sıkıntılarının da önüne geçilmesi planlanıyor. Xerox’un şu an için geliştirme aşamasında olan teknolojisinin yakın gelecekte hayata geçmesi planlanıyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23