• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Artan yol sayısının trafiği attırdığı keşfedildi!

Yeniakit Publisher
2015-11-24 02:54:00 -
Artan yol sayısının trafiği attırdığı keşfedildi!

Kaliforniya Ulaşım Bakanlığı daha fazla yol yapılmasının daha fazla trafiğe sebep olacağını belirtti. Neden bu yönde bir açıklama yaptığının da oldukça mantıklı bir sebebi var.

Bildiğiniz gibi ülkemizin birçok şehrinde trafik sorunu var. Bu sorun eskiden sadece nüfusun kalabalık olduğu yerlerde yaşanıyordu ancak son zamanlarda artan araç sayısıyla birlikte neredeyse tüm şehirlerde oluşmaya başladı. Tünellerle, toplu taşıma sistemleriyle ve diğer farklı yöntemlerle bir türlü çözülemeyen trafik sorunlarının oluşma nedeni olarak Kaliforniya Ulaşım Bakanlığı, çok ilginç bir sebep gösterdi.

Kaliforniya'da yaşanan trafik sorunlarının çözümü hakkında bilgiler veren bakanlık görevlileri, bu trafiğin oluşmasındaki ana nedenin çok fazla olan yollar olduğunu söyledi. Bakanlık görevlileri durumu şöyle açıkladı; "trafiğin en çok yaşandığı bölgeler ana yollar. Eğer bir sürücü, sahip olduğu kısa yol sayesinde ana yola erken ulaşırsa ana yollardaki doluluk artar ve trafik yaşanır. Bu durumun en büyük nedeni fazla olan yol sayısıdır. Sürücülerin kullandıkları yol sayısı biraz daha aza indirgenip ana yollara ulaşım biraz daha zorlaştırılabilirse ana yolda o an bulunan sürücü sayısı azalır ve sürekli olan bir ilerleme yakalanır. Yapılan araştırmalar sonucunda uzun ve kısa vadede bu durumun gideceğiniz yere çok daha kısa sürede ulaşmanızı sağlayacağını keşfettik."

Kaliforniya Ulaşım Bakanlığı bölgedeki trafik sorununa çözüm getirmek amacıyla yeni yolların yapımını durdurdu ve bazı yolların trafiğe kapatılması kararını almayı düşünüyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23