• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Arı sütü! Bu ne işe yarar? Ya da arı sütünün cilde faydaları neler? Artık size rehber, anahtar olacak, hemen yapılsın

Yeniakit Publisher
2023-09-02 11:45:00 - 2023-09-02 15:02:41
Arı sütü! Bu ne işe yarar? Ya da arı sütünün cilde faydaları neler? Artık size rehber, anahtar olacak, hemen yapılsın

Son yıllarda cilt bakımının vazgeçilmez oldu! Adeta dünyanın en büyük elmas, altın madenleri gibi zengin rezerve sahip olan arılar, başıboş hayvan gibi gezmiyorlar! Arı sütü bir bileşeni olarak popülerlik ün kazanmıştır. Arı sütünün kimyasal bileşimi oldukça zengindir ve içeriğinde proteinler, amino asitler, vitaminler (B grubu vitaminleri), mineraller (demir, bakır, çinko gibi) bulunur. Peki, arı sütünün cilde faydaları gerçekten de iddia edildiği kadar etkili mi? Metabolizmanızı etkileyen Arı sütünün cilde faydaları neler?

Arı sütü (royal jelly), arılar tarafından üretilen özel bir salgı maddesidir ve genç arıların larvalarını beslemek için kullanılır. Arı sütü, işçi arıların başlarındaki özel bezlerden ürettikleri bir sıvıdır ve larvaların besin ihtiyacını karşılamak için kullanılırken, arılar tarafından da yetişkin arılar arasında besin olarak paylaşılır. Arı sütü, tamamen beyaz renkte, yoğun bir yapıya sahiptir ve hafif ekşi bir tada sahiptir.

Arı sütü faydaları....

Arı sütünün kimyasal bileşimi oldukça zengindir ve içeriğinde proteinler, amino asitler, vitaminler (B grubu vitaminleri), mineraller (demir, bakır, çinko gibi), lipitler (yağlar), hormonlar (juvenile hormone ve royalactin gibi), enzimler ve su bulunur. Bu özel karışım, larvaların hızla büyümelerine ve yetişkin arılara dönüşmelerine yardımcı olur.

ARI SÜTÜNÜN CİLDE FAYDALARI NELER?

Cildine arı sütü kullananlar memnun: Arı sütü, antioksidan bileşikler içerir. Antioksidanlar, serbest radikalleri nötralize ederek cilt hücrelerini koruyabilir ve yaşlanma belirtilerini azaltabilir.

Arı sütü, ciltteki kollajen üretimini artırabilecek bazı amino asitler içerir. Kollajen, cildin elastikiyetini artırır ve kırışıklıkların azalmasına yardımcı olabilir.

Arı sütünün anti-enflamatuar özellikleri vardır, bu da ciltteki iltihaplanmayı azaltabilir ve sivilce veya diğer cilt sorunlarına karşı yardımcı olabilir.
Arı sütü, cilde derinlemesine nüfuz edebilen ve cildi nemlendirebilen bileşenler içerir. Bu, cildin nem dengesini korumaya yardımcı olabilir.

Bazı insanlar, arı sütünün ciltteki lekeleri ve pigmentasyonu azalttığını iddia etmektedir. Ancak, bu konuda daha fazla bilimsel araştırma gereklidir.

ARI SÜTÜNÜ KULLANMADAN ÖNCE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Arı sütüne alerjiniz olup olmadığını kontrol edin. Arı sütüne karşı alerjik reaksiyonlar yaşayan kişilerde cilt tahrişleri ve diğer sağlık sorunları olabilir.

Arı sütünü cildinize uygulamadan önce cilt tipinizi göz önünde bulundurun. Bazı insanlar arı sütünü kullanırken cilt tahrişi yaşayabilir, bu nedenle hassas ciltli kişiler dikkatli olmalıdır.

Ne yapın ne edin sizde yapın! Arı sütü içeren cilt bakım ürünlerini seçerken kaliteli ve güvenilir markalara yönelin. Ürünlerin içeriğini ve kullanım talimatlarını dikkatle okuyun.
Arı sütünün cilde faydaları hala araştırma aşamasındadır ve kişiden kişiye değişebilir. Ayrıca, arı sütünü cilt bakım ürünleri veya takviyeleri şeklinde kullanmadan önce bir dermatolog veya uzmanın önerisini almanız önemlidir.

Kısa soru ve cevaplar!

Arı sütü yüze sürülür mü?

Hem asidik yapısı hem de alerjik kimliği sebebiyle cildin hassaslaşıp kızarmasına ya da reaksiyon göstermesine sebep olabilmektedir. Bu yüzden de arı sütü genelde yüz bakım serumları, maskeleri ya da kremlerinde düşük oranlarla kullanılır. Ancak oranları her ne kadar düşük olsa da, yüksek faydalar oluşturabilmektedir.

Arı sütünü cilde iyi gelir mi? Arı sütü direk cilde sürülür mü?

Arı sütü faydaları şu şekilde sıralanabilir: Bağışıklık sistemini düzenler. Cildi onararak güçlendirir. Kolesterolü dengeler ve iyi gelir. Hayır, arı sütünü sakın direkt cildine uygulama!

Arı sütü göz altına sürülür mü?

Propolis, arı zehri, arı sütü ve ham bal ile etkili bir göz çevresi bakımı mümkündür! Arı ürünleri, göz çevresi bakımında kullanılabilecek doğal ve etkili bileşenlerdir.
Yaşlanma karşıtı etkilere sahiptir

Arı sütü içerdiği protein, amino asitler, vitaminler ve mineraller sayesinde cildin elastikiyetini ve sıkılığını da arttırıyor. Bu özellikleri sayesinde var olan kırışıklıkların görünümünü azaltırken henüz oluşmamış kırışıklıklara karşı da cildi koruyor.

Arı sütü maskesi nasıl yapılır?
Bir kasenin içerisine ilk olarak arı sütünü dökün, ardından ham bal, avokado yağı ve suda çözünebilir propolis damlayı ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra sadece göz altına ve göz kenarlarına masaj yaparak uygulayın. Yüz ve göz çevresinde bu maskeyi 5 ya da 10 dakika beklettikten sonra suyla durulayabilirsiniz.

Arı sütü kırışıklıklara iyi gelir mi?
kırışıklıkların görünümünü azaltırken henüz oluşmamış kırışıklıklara karşı da cildi koruyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23