• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Arakan, Ramazan’da da yürekleri dağlıyor

Yeniakit Publisher
2013-07-12 22:42:42 - 2013-07-12 21:43:24
Arakan, Ramazan’da da yürekleri dağlıyor

Ramazan kumanyası dağıtmak için İHH ile Arakan kamplarına giden Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, Arakan kamplarındaki durumun içler acısı olduğuna dikkat çekti.

M. EMİN ÖZKUL / ANKARA
Ramazan kumanyası dağıtmak için İHH ile Arakan kamplarına giden Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın, Arakan kamplarındaki durumun içler acısı olduğuna dikkat çekti. Yardım kuruluşlarının kamplara ulaşmasının engellendiğini vurgulayan Yalçın, Arakan’dan ise bilgi almanın çok zorlaştığını ifade etti.
YARDIM KURULUŞLARI
KAMPLARA YAKLAŞTIRILMIYOR
Yardım kuruluşlarının ulaştırılmadığı kamplara bireysel olarak turistik amaçlı geldiklerini söyleyerek gittiklerini belirten Yalçın, “Çünkü kamplara giriş çıkışa ve yardım organizesine asla müsaade edilmiyordu. Bangladeş halkının fakirliği nedeniyle 100 bini aşan mülteci, yük olarak görülüyor. Boğazlanmak, hunharca öldürülmek, ateşte canlı canlı yakılmak pahasına bir an önce ülkelerine geri dönmeleri isteniyor. Kamptakiler Arakan’dan gece karanlığında teknelerle ölümü göze alarak hayatta kalmak için kaçan ve çok azı kurtulan insanlardı” dedi.
İHH 3500 RAMAZAN
KUMANYASI DAĞITTI
Önceden aktarılan yardım paraları alınan 3500 Ramazan kumanyası ile sabahın erken saatlerinde kampa ulaştıklarını aktaran Yalçın, “İnsanlar kilometreyi aşan kuyruk oluşturmuştu. Acele etmeliydik. Hava çiseliyordu. Bir kişi önceden dağıtılan kuponları topluyor, biz ise birkaç koldan yardım çuvallarını teslim ediyorduk. İzdihamı engellemek için tek sıra dizilmişlerdi. Kimse kimsenin sırasına geçmiyordu” dedi.
MYANMAR’DAN HABER ALINAMIYOR
Myanmar’dan hâlâ haber alınamadığını belirten Yalçın, “Yabancı insanların Arakanlı Müslümanların yaşadığı bölgeye girişlerine asla müsaade edilmiyor. Kendi topraklarında insanların mülkiyet hakkı, nesil ve can emniyeti yok. Son bilgilere göre hepsinin parmak izleri alınıp, resimleniyorlarmış. Namuslarına düşkün olan bu insanların kızları ve eşleri için duydukları kaygı, insanı ihtiyarlatmak için yeterli” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23