• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Kararı sonrası muayenelerde artık zorunlu değil: Türkiye'de başlangıç 3. yıl!

Yeniakit Publisher
2024-04-18 19:45:00 - 2024-04-18 19:53:53
Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Kararı sonrası muayenelerde artık zorunlu değil: Türkiye'de başlangıç 3. yıl!

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren muayene ilgili yeni dönem başladı. BU açıklama ardından Trafiğe kayıtlı bazı araçların artık muayene yaptırması zorunlu değil bilgisi verildi. İşte TÜVTÜRK’te yeni dönemin detayları…

TÜVTÜRK, araç sahiplerini ilgilendiren önemli bir bilgilendirme mesajıyla yeni bir dönemin başladığını duyurdu. Mesajda, araçların güvenliği ve çevreye duyarlılığının artırılması için düzenli muayene prosedürlerinin önemi vurgulandı.
Araç muayenelerinin düzenli olarak yapılmasının önemine değinen TÜVTÜRK, gelecekte atılacak adımlarla ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Bu adımların araçların güvenliğini ve çevreye olan olumlu etkisini artırmayı hedeflediği belirtildi.

3 YIL BOYUNCA ZORUNLU DEĞİL

CNNTurk.com’da yer alan habere göre, Türkiye'de trafiğe kayıtlı 25 milyonun üzerinde araç bulunmakta olup, bu araçların sınıflarına ve yaşlarına göre belirli periyotlarla TÜVTÜRK istasyonlarında muayene edilmeleri gerekmektedir.

Muayenesi yapılmamış araçların trafiğe çıkması yasaklanırken, yeni bir otomobil satın alan sürücüler için ilk 3 yıl boyunca muayene yaptırması zorunlu değil.

AMAÇ YOĞUNLUĞU ENGELLEMEK

Bu sebeple, 2021 ve daha önceki yıllara ait olan tüm araç sahipleri, muayene sürelerinin geldiğinde hızlıca TÜVTÜRK istasyonlarına başvurmak durumundadır. Ancak, bu yoğunluk bir dizi soruna yol açarken, bu durumun önüne geçmek adına TÜVTÜRK tarafından çeşitli yeni adımlar atılıyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

olacak olan bu

Buda demek oluyorki bu araçların muayeneye girmemesi muayeneye giren diğer araç sahiblerine Allah ne verdiyse haşırtttttt gacırttttt kütürtttt diye tamamını geçirmece yapacaklar demektir hadi hazırlayın kendinizi

M. Seyfeddin Ulucak

Milleti nasıl aldatıyorsunuz yaaaa! Ayıp! bu uygulama taaa 10 yıllar öncesinden beri zaten var. Yeniymiş gibi haber yapınca elinize ne geçiyor?...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23