• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Araç alacaklar dikkat! Otomobil fiyatlarına zam geliyor, tarih işaret edildi, zam gelecek... Altın değerinde tavsiye

Yeniakit Publisher
2024-08-26 21:34:00 - 2024-08-27 02:24:57
Araç alacaklar dikkat! Otomobil fiyatlarına zam geliyor, tarih işaret edildi, zam gelecek... Altın değerinde tavsiye

Döviz ve altın piyasasında hareketlilik gram altın fiyatı dolar/TL'deki yükselişin etkisiyle otomobil fiyatlarına zam bekleniyor. Türkiye'deki geçen ay yapılan indirimlerle ucuzlayınca vatandaşlar ucuzluğu bekliyor ama maalesef zam gelecek! otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, fiyatlar ucuzlayınca sektör yetkilileri, eylülde ortalama yüzde 5 zammın kaçınılmaz olduğunu söyleyerek dikkat çeken tavsiyede bulundu. Zam gelecek

Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından otomobil fiyatlarına gelecek zammı duyurdu. Araç almak isteyenlerin eylül ayı sonrası kredi faizlerinin düşmesini beklerken yükselen araç fiyatlarıyla karşı karşıya kalabileceği belirtildi. Özpeynirci'nin aktardığına göre sektör yetkilileri, eylülde ortalama yüzde 5 zammın kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

Otomotiv pazarında soğuma kampanyalara rağmen temmuzda da devam etti. Otomobilden bu kez zam haberi geldi. Otomotiv sektörünü uzun yıllardır takip eden deneyimli gazeteci Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından tarih vererek otomobile gelecek zammı duyurdu.

Özpeynirci eylül ayından itibaren araç fiyatlarına zam geleceğini duyurdu. Araç almak isteyenler eylül ayı sonrası kredi faizleri düşmesini beklerken yükselen araç fiyatlarıyla yine zorda kalabilir. Yerli araçlarda da GSR avantajının bitmesiyle fiyat yükselmesi bekleniyor.

Özpeynirci sosyal medya hesabından araç piyasasındaki gelişmeleri şöyle aktardı:

"Eylülde otomobillere kur zammı yolda Temmuzda 94 bin adedi aşan otomotiv pazarının, ağustosta da 85 bin adedi bulacağı öngörülüyor. Son haftaya giriyoruz, bekleyip göreceğiz.

Bunda hem ‘ulusal tip onayı’ olan yerli araçların 31 Ağustos’a kadar GSR2 olmayan araçları satma avantajı, (ek süre verilmişti) hem de son dönemdeki kur artışından dolayı 'zam gelecek' endişesiyle yapılan alımın etkisi var.

Sektör yetkilileri kurdan dolayı eylülde ortalama yüzde 5 zammın kaçınılmaz olduğunu söylüyor. Kur artışından ziyade euro/dolar paritesi bu noktada önemli. Tabi oranlar markadan markaya modelden modele değişecektir.

Yerli araçların da GSR avantajı bitiyor ve GSR2'ye geçiyorlar, bu da bir fiyat artışı demek. Yani anlayacağınız eylül ayı zor bir ay olacak, yılın geri kalanı için de bir gösterge olacak."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Emekli

Zam icin gec bile kaldiniz aaa emekliler zaten arac alamaz afrika ulkesindende asagidayiz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23