• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Apple'ın sır gibi sakladığı 4 patenti!

Yeniakit Publisher
2015-11-21 12:34:32 - 2015-11-21 12:34:31
Apple'ın sır gibi sakladığı 4 patenti!

Birçok patent almasıyla ünlü olan Apple'ın ortaya çıkmış çok özel 4 patenti.

Dünyanın en değerli şirketi olma ünvanını elinde bulunduran Apple, içinde bulunduğu sektörlerde ürettiği cihazlarını diğer markalardan çok daha farklı üretiyor. Kendi cihazlarının, sadece kendi ürettiği diğer cihazlarla kullanılabilmesi adına büyük bir çaba sarfeden Apple, cihazlarında yeni sistemler kullanarak sektörlerde diğer markalardan bir adım ileride olmaya çalışıyor. Bu amacı doğrultusunda neredeyse her ay yeni bir sistemin veya teknolojinin patentini alan teknoloji devi şirket, bu patentlerin bazılarını günü gelince kullanmak amacıyla basından ve rakiplerinden saklıyor. Bu saklama çalışması elbette her zaman Apple'ın istediği gibi sonuçlanmıyor. Apple'ın saklamak istediği ancak ortaya çıkartılan veya patent kuruluşları tarafından paylaşılan 4 özel patentini açıkladık.

ELEKTRONİK CİHAZ HABERLEŞME SİSTEMİ

Bu patent sayesinde elektronik cihazlara mesaj atabileceksiniz ve cihazlar bu mesajları bir komut olarak algılayarak mesajın içeriğine göre gerekli olan işlemi gerçekleştirecekler.

YENİ DOKUNMATİK EKRAN FREKANSI SİSTEMİ

 

Apple'ın bu patenti almasındaki neden, telefonlarımızda ve dokunmatik ekrana sahip olan cihazlarımızda bulunan dokunmatik ekranların kendi frekanslarının bazı durumlarda telefonun diğer özelliklerinin frekanslarıyla çakışıyor olması. Bu patent sayesinde dokunmatik ekran frekansı diğer frekanslarla karışmayacak ve kablosuz bağlantı gibi bağlantılar daha hızlı gerçekleşebilecek.

AKILLI HAFIZA ALANI YÖNETİM SİSTEMİ

Bu patent sayesinde Apple, belleklere aktarılan verilerin aktarıldığı tarihlere göre belirli bir bölümde toplanabilmesini amaçlamış. Böylece benzer tarihlere sahip olan verilerin aktarımı daha hızlı olabilir.

GÖRÜNMEZ QR KOD ETİKETİ

Patentin içeriği, telefonların birbirlerinin üzerinde algılayabileceği ancak insan gözü ile görülemeyen özel QR kodları üretmek üzerine.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23