• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Apo kılıflı vandallık

Yeniakit Publisher
2015-02-17 08:04:00 - 2015-02-16 22:32:41
Apo kılıflı vandallık

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak, Türkiye’ye getirilişinin yıldönümünü bahane eden terör yandaşları yine terör estirdi. Diyarbakır, Şırnak ve İstanbul’da izinsiz gösteri yapan vandallar, polislere saldırıp çok sayıda ev, işyeri ve araca zarar verdi.

HABER MERKEZİ - Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki izinsiz gösterilerde çok sayıda ev, işyeri ve araca zarar verildi. İmralı Cezaevi’nde ömür boyu hapse mahkûm edilen Abdullah Öcalan’ın Türkiye’ye getirilişinin yıl dönümünü bahane eden grupların saldırılar gerçekleştirdiği Cizre ve Silopi ilçelerindeki tahribat gün yüzüne çıktı.

Cizre’de göstericilerin taş, havaifişek, molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirdiği saldırılarda bazı ev, işyeri ve araçta hasar oluştuğu görüldü. Belediye ekipleri cadde ve sokaklarda olaylarda kurulan barikatlardan geri kalan malzemeleri temizlerken, esnafın da iş yerlerindeki hasarı onarmaya çalıştığı gözlendi. Göstericiler tarafından tahrip edilerek ATM’sindeki paraların çalındığı Nur Mahallesi’ndeki PTT Şubesi ile molotofkokteylinin isabet ettiği bir işyeri kullanılamaz hale geldi.

DİYARBAKIR’DA 1 YARALI

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki izinsiz gösterilerde elinden ve başından yaralanan 23 Yaşındaki A.K’nın ise Dİcle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildiği belirtildi.

OKMEYDANI’NDA OLAYLAR

Öte yandan, önceki gece İstanbul Okmeydanı’nda izinsiz gösteri yapıp yoldan geçen araçları durduran gruba polis müdahale etti.
Uyarılarına rağmen dağılmayan grup, taş ve molotoflarla saldırınca polisin gazlı müdahalesi ile karşılaştı. Ara sokaklara dağılan grup bazı işyeri ve araçlara zarar verdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23