• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Apar topar yeni kararlar alacaklar Yunanistan Harp Okulları paniği

2024-09-15 12:24:20
Apar topar yeni kararlar alacaklar Yunanistan Harp Okulları paniği

Yunanistan Savunma ve Eğitim Bakanlığı, son dönemde askeri okullarda artan boş kontenjanlar nedeniyle harekete geçti. Bakanlık, gençleri bu okullara çekmek ve askeri eğitimi daha cazip hale getirmek amacıyla çeşitli stratejiler üzerinde çalışıyor.

#1
Foto - Apar topar yeni kararlar alacaklar Yunanistan Harp Okulları paniği

Yunanistan Savunma Bakanlığı, Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa olarak, silahlı kuvvetlerde kariyer yapmak isteyen ve üniversiteye giriş sınavlarına başvuran gençler için daha cazip hale getirmenin yollarını aramakta. Yunanistan merkezli Kathimerini gazetesinin yaptığı habere göre kara, hava ve deniz harp okullarına ve astsubay yüksek okullarına giriş için 460 kontenjan boş kaldığından bu yılki tablonun “iç karartıcı” olduğu belirtilmekte.

#2
Foto - Apar topar yeni kararlar alacaklar Yunanistan Harp Okulları paniği

Ayrıca gazete tarafından yapılan haberde söz konusu eğilimin birdenbire ortaya çıkmadığı vurgulanmakta. Bilakis askeri eğitimle ilgili sorunların Yunanistan’ın önceki on yılda yaşanan mali kriz de dahil olmak üzere, çok yıllı bir bozulmanın sonucu olduğu aktarılmakta. Bu bağlamda son dönemde eğitime katılanların sayısının önemli ölçüde azaldığı ifade edilmekte.

#3
Foto - Apar topar yeni kararlar alacaklar Yunanistan Harp Okulları paniği

Mezun olan subay sayısının azalmasıyla ilgili süregelen sorun, özellikle Yunan Deniz Harp Okulu’nda baş ağrısına neden olmakta ve muvazzaf subayların istifasıyla birleşerek muharip birliklerin kadrolarında ciddi sorunlara yol açmaktadır. Bu doğrultuda Yunan Savunma Bakanı Nikos Dendias ve Eğitim Bakanı Kyriakos Pierrakakis’in önümüzdeki günlerde askeri okullarda verilen derslerin kapsamını genişleten bir dizi tedbiri duyuracakları açıklandı.

#4
Foto - Apar topar yeni kararlar alacaklar Yunanistan Harp Okulları paniği

Buna ek olarak Yunan Savunma Bakanlığı askeri okullardaki öğrencilerin maaşlarının polis okullarının standartlarına göre yeniden düzenleneceğini açıkladı. Yani yeni bir subayın ilk maaşının günümüz maaşına göre dörtte bir oranından üçte ikisine çıkarılması da söz konusu tedbirler dahilinde yer almaktadır. Bir diğer tedbir ise askeri okulların ortalama olarak değerlendirilen altyapı durumuyla ilgilidir. Yunan Savunma Bakanlığı, öğrencilerin yaşam kalitesinin büyük ölçüde iyileştirilmesi için askeri okulları modern standartları karşılayacak şekilde yenilemeyi planlamaktadır. Askeri sektöre yönelik yerli bilimsel araştırmaların teşvik edilmesi çerçevesinde halihazırda uygulanmakta olan bir diğer eylem ise çalışma programlarının ve askeri yüksek eğitim kurumlarının (ASEI) doktora derecesi verme kabiliyetlerinin geliştirilmesidir. Bu özellik, ASEI’lerin daha sonra silahlı kuvvetlerin yararına kullanılmak üzere endüstriyel araştırma yapmalarını sağladığından dolayı oldukça önemlidir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Koparan

Rum'ddan asker'mi olur? Daha düne kadar nöbetçi kaçmasın diye tanka baglarlardi ne cabuk utuldu?

İsmail

Yunanla kuruldu kurulalı okullarda hep Türk dümanlığıylan çocuklarını eğitiyor hep kin nefret aşılıyor ama bide nedense içe içe dönük türk insanını inancına saldırıyorlar gerçekten acayip durum bizde cici yunan komşu yunan güzelleştirme sempati gösterme gayretindeler buna eziklik denir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23