• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Annenin feryadı!

Yeniakit Publisher
2013-03-04 22:00:00 - 2013-03-04 19:47:10
Annenin feryadı!

Avrupa ülkelerinde sudan bahanelerle çocukları zor ellerinden alınan gurbetçi Türk aile dramlarına her gün bir yenisi ekleniyor. Hollanda’nın Rotterdam kentinde yaşayan Zerdişan İyin’in yaşadıkları da Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yazdığı mektupla or


BUNA YÜREK DAYANMAZ
Başbakan Yardımcısı Bozdağ’dan yardım isteyen Zerdişan İyin’in anlattıkları yürekleri dağladı. Bozdağ’a ulaştırdığı mektupta, çocuklarının kendisinden koparılma sebebini aktaran İyin, “En küçük kızımı kucağıma almışım, onun için elimden aldılar. Kucağa almak Türk adetiymiş. Hollanda’da olmazmış. Üç kızımı birden elimden alıp çocuk yuvasına verdiler” ifadelerini kullandı.  
“DİN DEĞİŞTİRMELERİNDEN KORKUYORUM”
Mektubunda çocuklarına kötü davranıldığına dikkat çeken İyin, “Çocuklarıma onun bunun eskilerini giydiriyorlar. Çocuklarımı benden soğutuyorlar. Onlara domuz eti yediriyorlar. Benim çocuklarım Müslüman, lakin Hıristiyanlık aşılıyorlar. Çocuklarımın dinini değiştirmelerinden endişe ediyorum. Çocuklarımın dünyalarını berbat ettikleri gibi ahiretlerini de berbat edecekler” diye feryat etti.
ÇOCUKLARIN FERYADI
Çağdaş medeniyetin beşiği olarak sunulan Avrupa’da kendisi ve çocuklarına adeta cehennem azabı yaşatıldığını dile getiren Zerdişan anne, “Şimdi de küçük kızın yurdunu ayırmışlar. Başka yurda göndermişler. Gidiyorum göstermiyorlar, ağlıyorum göstermiyorlar. Meğer küçük kızı başka yurda göndermişler. Çocuklar çırpınıyor. Çağırıyorlar; ‘Anne küçük kardeşimizi gönderdiler, bizi de ayıracaklar birbirimizden’ diyorlar” şeklinde yazdı.
VİCDANSIZLIĞA BOZDAĞ EL ATTI
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın, Sivaslı Zerdişan İyin’in kendisine gönderdiği mektubu dikkate aldığı ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nı devreye soktuğu öğrenildi. Hemen İyin’le irtibata geçen Türk yetkililerin, çocuklarının geri alınması konusunda kendisine yardımcı olunacağını söyledikleri belirtildi. Hollanda’da ailesinden alınan çocuklarla ilgili hak ihlallerinin artması sebebiyle Yurtdışı Türkler Başkanlığı’ndan bir heyetin bu ülkeye giderek inceleme ve temaslarda bulunacağı öğrenildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23