• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Anne sütünde kafalar karışık

Yeniakit Publisher
2013-03-01 21:02:00 - 2013-03-01 21:02:45
Anne sütünde kafalar karışık

“Anne Sütü Bankası Sistemi” ile ilgili açıklamalar vatandaşların kaygılarını gidermeye yetmedi. Sağlık Bakanlığı ise sistemle ilgili çalışmaların son hızıyla sürdüğünü hassasiyetlere dikkat edildiğini, ‘’Anne Sütü Bankası” sistemi konusunda tüm ilgili pay

HABER MERKEZİ - Bakanlığın yazılı açıklamasında, anne sütünün erken doğmuş ve hasta yeni doğan bebekler için hayat kurtarıcı olduğu belirtildi. Avrupa ülkelerinden farklı olarak süt kardeşliği hukukunu güvence altına alacak bir sistem oluşturmasının göz önünde tutulduğu vurgulanan açıklamada, sistemin sağlıklı ve güvenli şekilde hayata geçirilebilmesi için şu esasların öne çıktığı bildirildi: “Süt bağışlayan annelerin sütleri karıştırılmayacak, her bebek için tek donörden süt alınacak. Bağış yapan bir annenin bir süt bebeği olacak. Güvenli bir kayıt sistemi kullanılacak, süt bağışı yapanın ve alıcının kimlikleri kayıt altına alınacak, bu bilgiler her iki nüfus kütüğüne gönderilecek ve her iki tarafa da verilecek. Hem bağışçı hem de alıcıdan yazılı onay formu istenecek. Bağışçı annenin bebeği ile alıcı annenin bebeği aynı cinsiyetten olacak. Süt alan bebekler 5 yıldan sonra ve her 5 yıllık periyotta en az 5 defa bilgilendirilecek.”
Öte yandan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “süt anne” kültürünü, medeniyet değerleriyle örtüştürerek, geliştirerek bir yolculuk yapmayı arzu ettiklerini belirterek, “Bu anlamda çekincesi olan tüm kesimleri dinliyoruz. Çekinceleri sıfırlama gibi bir bakış açımız da var” dedi.
SÜT KARDEŞLİĞİ VE EVLİLİK!
Bakanlığın yaptığı açıklamalara rağmen, vatandaşların kafasındaki tereddütler devam ediyor. Anne Sütü Bankası uygulamasında, özellikle süt kardeşi evlilikleri gibi hassas bir konu bulunduğunu, bunun en ince ayrıntısına kadar kayıt altına alınmasının da zor olduğuna işaret eden kamuoyu, Bakanlığın bu uygulamadan vazgeçmesini istiyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23