• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Anne, benim için dua edin'

Yeniakit Publisher
2013-01-29 23:50:00 - 2013-01-29 23:54:52
'Anne, benim için dua edin'

Kızı Duygu DHKP-C soruşturması kapsamında tutuklanan Hüseyin Yücel, kızının annesi ile yaptığı son telefon konuşmasında, örgütten kurtulmak için çabaladığını ifade ettiğini söyledi

RAMAZAN ALKAN / ANKARA
“Teröre biat etmem” diyen acılı baba “Kızımı DHKP-C’den kurtarmak için elimden geleni yapacağım” dedi. DHKP/C operasyonunda gözaltına alınarak tutuklanan İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Duygu Yücel’in babası Hüseyin Yücel’in terör örgütüne boyun eğmemesi aynı sıkıntıları yaşayan ailelere örnek olacak cinsten.
Akit’e çarpıcı açıklamalarda bulunan baba Hüseyin Yücel, “Kızım onların arasından çıkmak istiyordu, ancak kızıma baskı yaparak çıkmasına izin vermediler. Ama benim kızım asla onlar gibi olamaz. Kızım ülkesine ihanet etmez” dedi.
“ÇOK BUNALDIM ANNE”
DHKP-C operasyonları yapılmadan bir hafta önce kızının annesiyle telefonda konuştuğunu belirten Yücel, kızının bulunduğu ortamdan çok rahatsız olduğunu, buradan kurtulmak istediğini söylediğini ifade etti. Yücel, “Olaydan bir hafta önce kızım annesini aramış, telefonda konuşmuşlar. Kızım annesine ‘Anne çok bunaldım. Buradan çok rahatsızım. İçinde bulunduğum bu ortamdan kurtulmaya çalışıyorum. Ankara’da bir üniversiteye yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Sizlerin yanında olmak istiyorum artık, benim için dua edin’ demiş” şeklinde konuştu.
“BENİM KIZIM ÜLKESİNE İHANET ETMEZ”
Kızının yürüyüş gibi birtakım eylemlere katıldığını öğrendiğini ancak suça bulaşmadığını söyleyen Yücel, “Benim kızım kötü bir şey yapacak bir insan değildi. Orada ne yapmışlarsa yapmışlar kızımı bir şekilde kandırmayı başarmışlar. Ama benim kızım asla onlar gibi olamaz. Kızım ülkesine ihanet etmez” ifadelerini kullandı.
“KIZIM HAPİSHANEDE ONLARLA KALMASIN”
Kızını onların elinden kurtarmak için canını bile verebileceğini söyleyen baba Hüseyin Yücel, kızının hapishanedeki ortamından rahatsız olduğunu dile getirdi. DHKP-C operasyonunda tutuklananların hepsinin bir arada tutulduğunu söyleyen Yücel kızının hapishanede terör örgütü üyelerinin bulunduğu ortamdan çıkarılmasını istedi. Hüseyin Yücel, “Kızım onların yanından ayrılırsa ben kızımı ikna ederim. Kızımı hapishanede onlar kandırmaya devam edecekler. ‘İşte bak devlet seni suçsuz yere hapishaneye attı. Sen suçsuz olduğun halde buradasın, bizlere bu devlet zulmediyor’ diye diye kızımı kandıracaklar. Kızımın militanlarla aynı ortamda kalmasını istemiyorum” şeklinde konuştu.
“BİZ KIZIMIZI TERÖRE
HİZMET ETSİN DİYE BÜYÜTMEDİK…”
Kızlarının tutuklanmasından sonra perişan olan aile bireyleri bu zor günleri atlatmaya çalışıyor. Kızını aşçılık yaparak okutan anne Yasemin Yücel kızının tutuklanmasından sonra hastalanarak yatağa düşmüş. Baba Yücel, kızının tutuklanmasından sonra evde ölü var gibi bir ortamın oluştuğunu söyleyerek, karısının bir hafta hasta bir şekilde yatakta yattığını ifade etti. Kızının kurtulacağına inandığını söyleyen Yücel konuşmasında şunları kaydetti: “Eşim aşçılık yapıyordu, ben de inşaat işçisiyim. Çocuklarımızı iyi okutabilmek için çalıştık çabaladık. Biz kızımızı teröre hizmet etsin diye büyütmedik… Kızımı kandırdılar, ama ne olursa olsun teröre bırakmam onu. Küçük kızım okula devam etmekte zorlanıyor. Kızın dudaklarında yara çıktı. Şu an ailece kötü bir durumdayız, ancak bu zor günleri aşacağız.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23