• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Anketçi isim 'Ali Babacan' yalanıyla ortalığı karıştırdı!

Yeniakit Publisher
2019-11-26 18:40:00 -
Anketçi isim 'Ali Babacan' yalanıyla ortalığı karıştırdı!

CHP'ye yakın Avrasya Araştırma şirketinin Başkanı Kemal Özkiraz, Ali Babacan'ın partisinin ismine ilişkin yalan bir iddia ortaya attı ve çok sayıda haber sitesi Özkiraz'a itibar ederek uydurma içeriği aynen haber yaparak okuyucularına duyurdu. Özkiraz ise konuyla ilgili açıklama yaparak sosyal bir deney yaptığını iddia etti.

CHP'ye yakın Avrasya Araştırma şirketinin Başkanı Kemal Özkiraz, Ali Babacan’ın hazırlıklarını sürdürdüğü yeni partisinin adının Akıl ve Bilim Partisi olacağı iddiasını sosyal medya üzerinden duyurdu.

Akit'in dikkate almadığı iddia sonrası birçok haber sitesi itibar ettiği "bilgiyi" olduğu gibi haberleştirdi.

Sosyal deney yaptığını iddia eden Özkiraz, sosyal bir deney için bu yalan iddiayı gündeme getirdiğini ve birçok haber sitesinin konuyu hiçbir sorgulama yapmadan sayfalarına taşıdığını öne sürerek, şöyle konuştu:

“Şimdi gelelim asıl ve ciddi konuya. Bu haberim tamamen uydurma bir haber. Baştan sona ben uydurdum. Bu aslında bir sosyal deney. Konusu basın ve sosyal medya nasıl manipüle edilir? Amaç ‘CHP yalan haberle baş edemiyor’ diyenlerin haksız olduğunu ve ufacık bir Twitter hesabindan yazılan bir yalanın bile ne kadar hızlı ve kontrolsüz yayıldığını göstermek. Onlarca ve büyük ciddi medya kuruluşu 1 saat geçmeden yalanımı haber yaptı. Kimse araştırmadı. Kimse kaynak kim, nedir, nereden duydun demedi. İşte Türkiye’de medyanın hali bu.  Peki niye Babacan’ı seçtim? Oy vermeyeceğim bari reklamına katkım olsun dedim.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

abdül

Kafa aynı kafa.Zihniyet aynı zihniyet.Yalana kılıf aranmış. neymiş? Sosyal deney! Bizde yuttuk.Bak kardeşim buna yalan haber denir. Yalannda kılıfı olmaz.

Nermin Hasanoglu

TESCİLLENMİSSİNİZ ZATEN SİZE ANCAK SİZİN GİBİLER İNANIYOR
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23