• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ankara’da MHP’li D.Bakır’da BDP’li

Yeniakit Publisher
2014-06-22 08:08:00 - 2014-06-21 22:35:31
Ankara’da MHP’li D.Bakır’da BDP’li

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır’da çözüm sürecine destek vererek, “Süreç yasal zemine oturtulup, koruculuk kalkmalı” demesi, “CHP, Ankara’da MHP’lileşiyor, D.Bakır’da BDP’lileşiyor” yorumlarına yol açtı.

MUHAMMET ERDOĞAN / ANKARA - Ana muhalefet partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da karşı çıktığı çözüm sürecine Diyarbakır’da BDP’nin de ötesinde bir duruşla destek vererek, büyük bir ikiyüzlülük örneği sergiledi. TBMM’de oluşturulan Çözüm Komisyonu’na üye vermeyen CHP’nin lideri, Diyarbakır’daki konuşmasında ise Çözüm Süreci’nin yasal bir zemine oturtulması ve koruculuğun kaldırılması gerektiğini söyledi.

Köşk için ortak çatı aday çıkardıkları MHP’yi sattıkları itirafında da bulunan Kılıçdaroğlu övünerek, 6 Haziran 2012’de Başbakan Erdoğan’a “BDP ve MHP’yi dışarıda bırakalım, biz bir araya gelelim” teklifinde bulunduğundan söz etti. Akit’e konuşan AK Parti milletvekilleri ve STK temsilcileri. Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi.

İÇTEN: “NABZA GÖRE ŞERBET VERİYOR”

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, “Bugün PKK’nın taleplerinin CHP tarafından dile getirilmesi işi çözüme mi yoksa çözümsüzlüğe mi götüren bir faktördür. CHP, PKK ve BDP’nin üzerinden söylem geliştirmesi ona katkı sağlamaz. BDP tabanından oy almaya yönelik adımlardır ancak buradan da eli boş dönecektir. Kılıçdaroğlu Diyarbakır’da konuştuklarını; Edirne’de, İzmir’de Manisa’da konuşsun bakalım. Konuşamaz. Çünkü kendisi nabza göre şerbet veriyor. Bugün Diyarbakır’da konuştuklarının tam tersini yarın Çorum’da konuşur. Bunu defalarca gördük. Millet de bunu görüyor” dedi.

“BÖLGE HALKININ AKLI İLE DALGA GEÇİYOR”

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ise, “Biz çözüm sürecini devam ettirirken ne CHP’den ne de MHP’den destek gördük. Hem siyasal hem de toplumsal anlamda bize destek vermediler. Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını gecikmiş olmakla birlikte olumlu buluyorum. Fakat ortada bir çelişki var. Bir parti lideri bir yerde söylediğini ülkenin her yerinde söyleyebilmelidir. Siyasi partiler açısından güven ve tutarlılık çok önemlidir. Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları bölge halkının aklı ile dalga geçmektir. Bölge halkı neyin ne olduğunu kimin ne yaptığını gayet iyi biliyor. Bu ucuz bir değerlendirmedir” diye konuştu.

“KİM NE VERİRSE DAHA FAZLASINI VERİRİM”

AK Parti Muş Milletvekili Muzaffer Çakar da, “Kılıçdaroğlu’nun söylemleri, Mesut Yılmaz ve Demirel dönemlerindeki ‘kim ne verirse ben daha fazlasını veririm’ tarzındadır. Halk gerçekleri görüyor bunlara itibar etmiyor” ifadelerini kullandı.

ANKARA’DA MHP’LİLEŞİYOR, DİYARBAKIR’DA BDP’LİLEŞİYOR

Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi Yunus Memiş de, Kılıçdaroğlu’nun yeni bir çarkı ile karşı karşıya olunduğunu söyledi. Memiş “Her zamanki Kılıçdaroğlu, yine çark etti. Ankara’da MHP’lileşen Kılıçdaroğlu, Diyarbakır’da BDP’lileşti. Ama yemezler. Halkımız bu numaralara yemiyor artık. Neyin ne olduğunun farkında” diye konuştu.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23