• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ankara'da Keşmir meselesi konuşuldu

Yeniakit Publisher
2015-02-06 15:32:00 -
Ankara'da Keşmir meselesi konuşuldu

Ankara'da düzenlenen panelde Keşmir'in sorunları masaya yatırıldı

Keşmir Dayanışma Günü dolayısıyla Ankara’da bölgenin sorunlarının konuşulduğu bir panel düzenlendi.

Pakistan-Türk Kültür Derneği tarafından Türk Dil Kurumu’nun işbirliği ile düzenlenen panelde dernek başkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Türk-Pakistan Dostluk Grubu Başkanı Burhan Kayatürk konuşmasında, bütün dünyanın, Hindistan’ın işgali altındaki Keşmir’in masum halkının yaşadıklarının farkında olduğuna belirtti. Sorun, Keşmir halkının beklentileri doğrultusunda çözülene kadar ve bu doğrultuda bir sonuca varlına kadar, Türkiye’nin Pakistan’a ve Keşmir halkına destek vermeye devam edeceğini ve Keşmir sorunu çözülmeden, bölgede sürekli barış sağlanamayacağını belirtti.

Köşe yazarı ve TRT Arapça Dairesi Haber ve Program Müdürü Mehmet Öztürk konuşmasında, Keşmir sorunun ortaya çıkışı ile ilgili detaylı bilgi verdi. Mehmet Öztürk konuşmasında, Keşmir sorununun, Müslüman aleminin karşı karşıya kaldığı en büyük sorunlardan biri olduğunu ve, masum Keşmir halkının maruz kaldığı bu büyük insan hakları ihlaline karşı Uluslararası Toplulukların duyarlı olması gerektiğini belirtti. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararında belirtilen ve Keşmir halkının temel hakkı olan Birleşmiş Milletler yönetimindeki bir plebisit hakkının bile Keşmir halkına verilmediğini vurguladı. Tüm Müslüman ülkeleri Keşmir halkına destek vermeye ve uzun süren bu sorunun en kısa zamanda çözülmesi için çaba göstermeye çağırdı.

Pakistan Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Aisha Farooqui ise konuşmasında, Keşmir halkına özerklik mücadelesinde Pakistan’ın, tam diplomatik, manevi ve politik destek vereceğinin altını çizdi. Türk Hükümeti’nin vermiş olduğu sürekli desteğin önemine değindi ve desteğin Pakistan ve Keşmir halkı için büyük bir güç kaynağı olduğunu belirtti. Farooqui, “Hindistan İşgali Altındaki Keşmir’de” yapılacak seçimlerin, Güvenlik Konseyi Kararları’nda belirtilen “BM Gözetimindeki Plebisit” hakkının yerini tutamayacağını ifade etti. Sorunun nihai çözümüne BMGK kararları ile uyum içinde ulaşılmasının ve Keşmir halkının beklentilerine göre bir çözüm bulunmasının sorunun çözümünün tek yolu olduğunu da vurguladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23