• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Android 16’nın özellikleri şimdiden sızdırıldı

Yeniakit Publisher
2024-09-08 02:52:00 -
Android 16’nın özellikleri şimdiden sızdırıldı

Android 15 sürümü daha ortada yokken şimdiden Android 16'ya ilişkin bilgiler servis edilmeye başladı.

Google, Android 15'in çıkışı için son hazırlıkları tamamlarken, Android 16'ya dair dedikodular da hızla yayılıyor. Android Authority'den Mishaal Rahman’ın son keşfi, Android 16’nın bildirimler ve hızlı ayarlar panelinde köklü bir değişikliğe işaret ediyor. Google, yeni sürümde bildirim ve hızlı ayarlar için ayrı bir yaklaşım denemeyi planlıyor gibi görünüyor.

Bu değişiklikle, bir parmak hareketiyle ekranın üst kısmında ince bir bildirim paneli açılacak. Bu sayede, kullanıcılar ekranın tamamını kapatmadan bildirimlerini hızlıca kontrol edebilecekler. Ancak, hızlı ayarlara erişim için iki parmakla ekranı aşağı kaydırma gerekliliği üzerinde çalışıldığı söyleniyor. Bu fikir, kullanıcılardan nasıl bir tepki alır bilinmez, çünkü daha karmaşık bir kullanım şekli gibi duruyor.

Yeni hızlı ayarlar paneli, genel hatlarıyla tanıdık olsa da, birkaç küçük değişiklik göze çarpıyor. Parlaklık kontrolü kendine özel bir alan kazanırken, diğer ayarlar biraz daha küçültülmüş. Ayrıca, hızlı ayarlar panelinde kaydırarak daha fazla ayara ulaşılabileceği belirtiliyor. Yine de, bu tasarım henüz tamamlanmamış ve Google’ın bu yeniliği Android 16’da gerçekten kullanıp kullanmayacağı kesin değil.

Android 15’e gelince, güncellemenin Pixel kullanıcılarına çok yakında sunulması bekleniyor. Diğer büyük üreticiler de (Samsung, Honor, OnePlus gibi) Android 15’i ilerleyen aylarda kullanıcılarına ulaştıracak. Ancak Android 16’ya dair bu yeniliklerin, telefon dünyasında nasıl karşılanacağı şimdiden merak konusu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23