• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Anamur'da 28 Şubat hortladı!

Yeniakit Publisher
2017-08-31 16:44:00 -
Anamur'da 28 Şubat hortladı!

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kur’an sesi yükselirken, Anamur Kaymakamlığı’nın 30 Ağustos törenlerinde 28 Şubat günlerini aratmayan protokol uyguladığı ortaya çıktı.

Türkiye tarihine “post modern darbe" olarak geçen ve toplum ile siyaset üzerinde derin tahribat oluşturan 28 Şubat'ın son izlerine Mersin’in Anamur ilçesinde rastlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kur’an sesi yükselirken, Anamur Kaymakamlığı’nın 30 Ağustos törenlerinde 28 Şubat günlerini aratmayan protokol uyguladığı ortaya çıktı. Anamur Kaymakamlığı’nın; Kamu Kurum ve Kuruluşlarına gönderdiği resmi yazıda, “30 Ağustos Cumhuriyet alanında yapılacak olan törene iştirak edecek olan protokol mensuplarında erkeklerde kravatlı kısa kollu gömlek, kumaş pantolon, saç ve sakal tıraşlarının uygun olması, bayanların ise çağdaş kıyafetli olarak katılması hususuna dikkat edilmesi rica olunur”  ifadelerinin yer aldığı belirlendi. Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, gazetemize yaptığı açıklamada, sorumluluğun Garnizon Komutanlığında olduğunu ifade etti.

PROTOKOL TEPKİYLE KARŞILANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kur’an-ı Kerim sesleri yükselirken, Anamur’da düzenlenen 30 Ağustos törenlerinde 28 Şubat günlerini aratmayan protokol tepki çekti.

Anamur Kaymakamlığı’nın; Kamu Kurum ve Kuruluşlarına gönderdiği 78518991-880-E.1955 numaralı resmi yazısında, “30 Ağustos Cumhuriyet alanında yapılacak olan törene iştirak edecek olan protokol mensuplarında, bayanların çağdaş kıyafetli olarak katılması hususuna dikkat edilmesi rica olunur” denildi.

‘ERKEK SAKALINA BAKSIN, KADIN ÇAĞDAŞ OLSUN’

Anamur’da yer alan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı:

“30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili olarak Kaymakamlığımızca hazırlanan tören programı ilişikte sunulmuştur.30 Ağustos 2017 Çarşamba günü Cumhuriyet alanında yapılacak olan törende; İlçe Jandarma Komutanlığınca 30 Ağustos günü saat 09:05’de Kaymakamlık Makamında tebrikat kabulü yapılacağından tebrikata katılan protokol kurumlarının isimlerinin okunması için 1 personel görevlendirilmesi Garnizon Komutanlığına 24 Ağustos 2017 Perşembe gününe kadar bildirilmesi, Cumhuriyet alanında yapılacak olan törende Atatürk anıtına sadece Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenk koyacak olup, tebrikat ve çelenk sunma törenine iştirak edecek olan protokol mensuplarının temsil ettikleri kurum, kuruluş ve derneklerinin en üst yöneticilerinin olması, kıyafetlerinin erkeklerde kravatlı kısa kollu gömlek, kumaş pantolon, saç ve sakal tıraşlarının uygun olması, bayanlarda çağdaş kıyafetli olarak katılması hususunda dikkat edilmesi rica olunur.”

KAYMAKAM: SORUMLULUK GARNİZONUN

Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, gazetemize yaptığı açıklamada, “30 Ağustos programlarını Anamur Garnizon Komutanlığı yapıyor. Garnizon Komutanlığı da, bunu matbu haline getirmiş, her yerde aynı yazıyor. Törenle ilgili programları Garnizon Komutanlığı, diğer bayramları da biz hazırlıyoruz. Söz konusu ifade, Garnizon Komutanlıklarının tamamının matbu ifadesidir. Tüm Türkiye’de aynı olduğunu tahmin ediyorum. Bahsedilen ifadeyi de görmedim, bizlere sadece icra edilecek programlar geliyor.” ifadelerini kullandı. “Şehit kaymakamımız Muhammet Safitürk’ün babası ya da başörtülü bir vekilimiz Anamur’da uygulanan protokole aykırı mıdır?” sorusuna ise Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, “Tabi ki hayır, elbette girebilir” yanıtını verdi. Konu ile ilgili ulaştığımız Anamur Garnizon Komutanlığı ise sorularımızı yanıtsız bıraktı.

BAŞÖRTÜLÜ KİMSE YOK

Mersin´in Anamur İlçesi´nde 30 Ağustos Zafer Bayramının 95. Yıldönümü Yeni Cumhuriyet Meydanında kutlandı. Kaymakam Cengiz Cantürk, Garnizon Komutanı Albay Şaban Delioğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Türe katıldığı protokolde, başörtülü kimsenin yer almaması dikkat çekti.

MUHAMMED UZUN

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23