• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Analara ‘Eve Dönüş” müjdesi

Yeniakit Publisher
2014-06-26 07:59:00 - 2014-06-25 23:05:19
Analara ‘Eve Dönüş" müjdesi

PKK’nın çocuklarını dağa çıkardığı Kürt aileler, Ankara’daki ilk günkü temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’yle yaptıkları görüşmelerden umutlu ayrıldı. Evlatlarının PKK’nın elinden alınmasını isteyen aileler, özellikle Başbakan Erdoğan’ın yüreklerine su serptiğini söyledi.

EROL METİN / ANKARA - PKK’nın çocuklarını dağa çıkardığı Kürt aileler, Ankara’daki ilk günkü temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’yle yaptıkları görüşmelerden umutlu ayrıldı. Evlatlarının PKK’nın elinden alınmasını isteyen aileler, özellikle Başbakan Erdoğan’ın yüreklerine su serptiğini söyledi. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde görüştüğü ailelere ellerinden geleni yapacakları sözünü verdi. Erdoğan, dağdan inişleri kolaylaştırmak için eve dönüş yasası hazırlığı içerisinde olduklarını belirtirken, görüşmede hazır bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de çözüm sürecinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

GENÇLER DAĞDAN İNDİRİLECEK

Diğer taraftan Başbakan Erdoğan’ın PKK’nın dağda alıkoyduğu çocukları için yardım isteyen ailelere aktardığı yasa tasarısının ayrıntıları netleşti. Buna göre çözüm süreci yasal zemine kavuşturulacak. Süreç kapsamında bugüne kadar yapılan ve yapılacak olan çalışmaların suç sayılmaması sağlanacak. Hükümete süreçle ilgili atılacak adımlar konusunda genel yetki verilmesini olanaklı hale getirecek tasarının en önemli maddelerini dağdan inişler oluşturuyor. Tasarıyla örgüt yöneticisi olmayan PKK’lıların eve dönüşü kolaylaştırılıyor. 7 maddelik pakette, silahlı eylemlere katılmayan gençlerin dağdan inip sorumlu tutulmaması ve topluma entegre edilmesine ilişkin hükümler bulunuyor. Çözüm sürecinin bir çerçeve yasasının çıkarılması için yapılan çalışmaların tamamlandığını belirten Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Biz o çalışmayı şu anda tamamladık ve bakanlarımızın imzasına açıldı. Son Bakanlar Kurulu’nda da sunumunu yaptım, karar verildi ve şu önümüzdeki bir iki gün içinde zaten biz onu Meclis’e tasarı olarak sevk edeceğiz” dedi.

CHP’DEN DESTEK SİNYALİ

Bir ayı aşkın süredir eylem yaptıkları Diyarbakır’dan gelen PKK mağduru aileleri kabul eden CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise Kürt annelerin direnişinin herkesin saygı göstermesi gereken bir eylem olduğunu kaydederek, “Bu mücadelenizde sizin yanınızdayız” dedi. Hamzaçebi, Hükümetin Meclis’e sevk edeceği ‘eve dönüş’ yasa tasarısını destekleyeceklerinin sinyalini verdi.

MAZLUM-DER VE HAK-PAR’A ZİYARET

Öte yandan; çocukları terör örgütü tarafından kaçırıldığı için Diyarbakır’da yaptıkları eylemi Ankara’ya taşıyan aileler, Mazlum-Der ve Hak-Par’ı ziyaret etti.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23