• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Amerika Mars'ta koloni kuracak!

Yeniakit Publisher
2015-12-31 12:36:00 - 2015-12-31 12:46:40
Amerika Mars'ta koloni kuracak!

NASA'nın yeni yılda sahip olacağı bütçenin açıklanmasının ardından Amerika'nın NASA'ya Mars kolonisi için ek ödeme yaptığı ortaya çıktı.

Yaptığı çalışmalar, gerçekleştirdiği görevler ve keşfettiği yeni şeyler sayesinde dünyanın öncü uzay kuruluşu olarak adından söz ettirmeyi başaran NASA, yeni yıla yaklaşılmasıyla birlikte diğer tüm devlet kurumları gibi sahip olacağı bütçenin açıklanmasını bekliyordu. Başkan Obama'nın söylemesiyle ve 2015 yılında araştırmalarını ve çalışmalarını hızlandırmasıyla birlikte bütçe artışını hakettiğini kanıtlayan NASA, açıklanan bütçe rakamlarına göre rekor bir bütçeye sahip olarak yeni yıla giriyor. Yeni açıklanana göre NASA'nın toplam bütçesi 19.3 milyar dolar, yani geçen senenin bütçesinden tam 1.3 milyar dolar fazla.

Başkan Obama her zaman eğitimi ve araştırmayı destekleyen bir başkan olması nedeniyle NASA'nın bütçe artışının arkasında olduğunu belirtmişti ve hatta yetkililere "NASA'ya ihtiyacı olanı verin" şeklinde seslenmişti. Ancak Başkan Obama'nın bile istediği sadece 500 milyon dolardı. Bunun neredeyse 3 katını almayı başarmış olan NASA, eminiz ki aldığı paranın hakkını verecektir ancak bu bütçe artışı, Amerikanların merak ettiği gibi bizleri de düşündürdü. Herkes "acaba NASA 1.3 milyar dolar artışı alabilmek için ne yaptı?" diye düşünürken Space News adlı bir haber sitesi, bu sorumuzu cevaplandıran bir raporu halka sundu.

Raporda belirtilene göre bu artışın asıl sebebi, son zamanlarda Mars üzerindeki etkinliğini artıran NASA'nın (Mars manyetik alanının araştırılması, gezegende su bulunması, atmosferik araştırmaların hızlandırılması, toprak katmanlarının incelenmesi gibi tüm görevler) bu görevler yetmezmiş gibi birde Mars'ta koloni kurmayı kafasına koymuş olması. Bütçe dağılımlarını belirleyen kongre, sadece Mars'ta koloni kurulabilmesi adına NASA'ya 55 milyon dolar ek ödeme yapmış. Tek bir görev için çok sayılmayacak bu artış, NASA'nın Mars görevine ayırdığı para ile birleştiğinde önemini kat kat artırıyor.

NASA gibi kuruluşların belirli görevlere ve departmanlara ödenek verdiğini düşünürsek sadece Mars'ta kurulacak olan koloni için oldukça çok olan 55 milyon dolarlık artış, kongrenin de umduğu gibi araştırmaları hızlandırabilir.(Webtekno)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23