• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
5
Aman çok dikkat edin! Soğan ve sarımsağı böyle pişirmeyin

2023-08-18 13:13:38
Aman çok dikkat edin! Soğan ve sarımsağı böyle pişirmeyin

Pek çok yemekte soğan ve sarımsak birlikte kullanılıyor. Ancak bu iki besini birlikte pişirmek sanıldığı kadar masum değilmiş...

#1
Foto - Aman çok dikkat edin! Soğan ve sarımsağı böyle pişirmeyin

Hazırladığımız yemeklerde bolca kullandığımız soğan ve sarımsağı yıllarca birlikte pişiriyorduk. Ancak bu davranışın yanlış bir pişirme tekniği olduğu ortaya çıktı. Soğan ve sarımsağı birlikte pişirmek meğer zararlı bir pişirme tekniğiymiş. Yıllarca bilmeden devam ettiğimiz bu alışkanlığın zararını öğrendiğiniz anda soğan ve sarımsağı birlikte pişirmekten vazgeçeceksiniz.

#2
Foto - Aman çok dikkat edin! Soğan ve sarımsağı böyle pişirmeyin

Yemeklere kattıkları lezzet ve pişerken tatlarının karışması ile ortaya çıkardıkları aromadan dolayı soğan ve sarımsağı birlikte pişirmek yaygın bir yöntemdir. Ancak soğan ve sarımsağı birlikte pişirmek her ne kadar farklı bir aroma sağlasa da, pişirme esnasında zarara yol açıyor. İşte soğan ve sarımsağı birlikte pişirmenin zararı:

#3
Foto - Aman çok dikkat edin! Soğan ve sarımsağı böyle pişirmeyin

Soğan ve sarımsak her ne kadar birlikte pişerken güzel bir aromaya sahip olsa da, Soğan sarımsağa göre çok daha uzun sürede pişer. Bu da soğan ile sarımsağın birlikte pişmesi esnasında sarımsağın yanmasına yol açar. Soğan pembeleşirken, sarımsak ise kavrulur ve içerdiği tüm vitamin ile besin değerleri kaybolur. En doğru pişirme tekniği daha uzun sürede pişen soğanın önce pişirilmesi ve ardından soğan kavrulmaya başladığı anda içerisine sarımsağın eklenmesi olacaktır. Aksi takdirde yanan sarımsak hem besin değerlerini kaybeder hem de fazla pişmesinden dolayı sağlıklı bir besine dönüşür.

#4
Foto - Aman çok dikkat edin! Soğan ve sarımsağı böyle pişirmeyin

Bu nedenle soğan ve sarımsağı pişirirken dilerseniz soğan pişmeye yakın içerisine sarımsağı atabilir ya da sarımsağı ayrı, küçük bir tavada pişirdikten sonra soğanın içerisine ilave edebilirsiniz. Ancak soğan ile sarımsağı aynı anda pişirmeye başlamak soğanın çiğ kalmasına ya da sarımsağın tüm besin değerlerini kaybetmesine yol açacaktır. Kaynak: Haber Global

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23