• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Amacın ne Ali Koç? İngiliz oyunuyla Suudilerle Türkiye’nin arasını açmak mı?

Yeniakit Publisher
2023-12-30 12:30:00 - 2023-12-30 15:43:42
Amacın ne Ali Koç? İngiliz oyunuyla Suudilerle Türkiye’nin arasını açmak mı?

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Suudi Arabistan'da İngilizce pankart açmak istediği öğrenildi.

 

Suudi Arabistan’da oynanması planlanan süper kupa finali akılalmaz gelişmelere sahne oldu.

Suudi yetkililere 2 hafta önceden verilen protokol bilgileri, takımlar tarafından son gün değiştirilmeye kalkıldı. Dayatma kabul görmeyince de  takımlar maça çıkmadı.. Uzun süren toplantılar sonrasında maçın oynanmaması kararlaştırıldı.

Yaşanan kargaşaya dair en dikkat çeken bilgi ise, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un pankart oyunu oldu. Koç’un maçta Fenerbahçe adına İngilizce pankart açmak istediği öğrenildi.

Sözcü’nün aktardığına göre Koç, Mustafa Kemal’e atfedilen, “Yurtta barış, dünyada barış” sözünün İngilizce yazıldığı pankartta ısrar edince olanlar oldu…

Ayrıca Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in de Suudi Arabistan’daki maçta ırk vurgusu yaparak, Türkçe, “Ne mutlu Türk’üm diyene” pankartı açmak için direttiği ifade edildi.

MAÇA MI GİTTİNİZ, ARABİSTAN'A MİLİTANLIK YAPMAYA MI

Kardeşlik vurgusu ile sporu ve futbolu kutsayan, Batı ülkelerinde yaptıkları maçlarda PKK'lı teröristlerin tribündeki tezahüratlarını bile sineye çekip, maalesef maçtan çekilemeyen futbol takımlarımızın başındaki Kemalist kafalar, büyük bir skandala imza attılar..

İngiliz oyunu futbolda, İngilizlerin oyunu olduğu, İngiliz aklı ile hareket ettiği kuvvetle muhtemel bir dayatmaya imza atan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, tam maçın oynanacağı saatlerde, daha önce sözleşmeye koydurma talebinde bulunmadığı Atatürk'ü hatırlayıp, Atatürk forması ie maça çıkacakları dayatmasında bulundu..  

Daha da vahimi, Anayasa'nın değiştirilemez hükümleri arasında yer alan, "Resmi dil Türkçe'dir" maddesini de çiğneyerek, İngilizce olarak "Yurtta sulh, cihanda sulh" şeklindeki Atatürk'ün sözünü afiş olarak sahada gösterme kararında diretti.

Sosyal medyada birçok kişinin, "Sen İngiliz misin Ali.. Niye İngilizce afiş taşımaya kalkıyorsun" itirazlarına cevap veremeyen Ali Koç, Atatürk istismarında ise Galatasaraylı yöneticilerle birlikte hareket etti. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatandaş

Türk olmak zor geliyor birilerine!!!!!

Abdullah

bu mahluklarin amacı Türkiye'yi Avrupa'nın kucağına atmak yani hiristiyanlastirmak
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23