• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Amaç, Türkiye’yi terörün yanında gibi göstermek

Yeniakit Publisher
2014-01-04 19:57:57 - 2014-01-05 09:54:14
Amaç, Türkiye’yi terörün yanında gibi göstermek

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Hatay’da yaşanan hadise ile ilgili “TIR’da Türkmenlere giden yardımlar var” açıklamasına rağmen, El Kaide’ye silah götürüldüğü iddialarına ilişkin Akit’e konuşan uzmanlar, “Hem dış güçler hem de içimizdeki bazı güçlerin amaçlar noktasında birleştiğini görüyoruz. Asıl amaç Türkiye’yi teröre destek veren ülkeler statüsüne aldırmak ve AK Parti iktidarının meşruiyetini dünya kamuoyunda sorgulatmaktır” görüşündeler.

MEHMET ÖZTÜRK/İSTANBUL - MİT’in resmi yazısına rağmen Türkmenlere götürülmek istenen yardımın bulunduğu TIR’ın durdurulması ve hemen sonrasında başlatılan “El Kaide” yaygarasını değerlendiren uzmanlar ve siyasiler, “AK Parti Hükümetinin meşruiyeti tartışmalı hale getirilip, Türkiye’nin terörü finanse ettiği algısı oluşturulmak isteniyor” dediler.

ORAKOĞLU: “TÜRKİYE TERÖRÜ FİNANSE EDEN ÜLKE STATÜSÜNE GETİRİLMEK İSTENİYOR”

Son yıllarda çok ciddi bir şekilde hükümeti yıpratmaya yönelik kara propagandaların bir lobi tarafından farklı şekillerde dile getirildiğini ifade eden eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Bülent Orakoğlu, “Hatay’daki TIR ile ilgili bir ihbarın olduğundan söz ediliyor. Bir takım emniyet görevlileri bu TIR’ı bekliyor. Peki bu TIR’da yer alan yardımla ilgili bilgiyi nerden öğrendiler? Bunun üzerinde durmamız lazım. Devlet sırrı olan bir faaliyeti bakıyorsunuz ki bu sırmış ama orada bir takım görevliler ortaya çıkarak Türkiye’yi dünya nazarında teröre yardım eden, kara propagandayla tamamen terörü finanse eden bir ülke pozisyonuna sokup terörle eş değer bir ülke gibi kara listeye almaya çalışan güçlerin olduğu anlaşılıyor. Devlet sırrı kapsamındaki her türlü şey çok dikkatli, devlet sırrına yakışır şekilde sızdırılmadan veya sızdıranların tespit edilerek işlem yapılması lazım” dedi.

“KAOS ORTAMI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Hem dış güçlerin hem de içimizdeki bazı güçlerin amaçlar noktasında birleştiğini ifade eden Bülent Orakoğlu, “Psikolojik harekat devam ettiriliyor. Türkiye’nin bölgesinde söz sahibi olması istenmiyor. Bununla ilgili dış kaynaklı olduğu çok açık görülen yolsuzluk ve rüşvet adıyla bir operasyon yapıldı. Türkiye yine içine kapatılmaya çalışılıyor. Türkiye geçmiş dönemlere göre hem bölgede hem dünyada çok önemli atılımlar yapmış, 2010 referandumundan sonrada demokrasiyle ilgili çok ciddi gelişmeler sağlamıştır. Fakat şimdi bir bakıyorsunuz ki bütün bu gelişmeler çeşitli olaylarla geri götürülmeye çalışılıyor” ifadesini kullandı. 

“İSRAİL LOBİLERİNİ DEŞİFRE EDECEK OPERASYONA GİRMEDİK”

Orakoğlu, “Biz İsrail lobilerinin ortaya çıkarılacağı bir sivil operasyona giremedik. Neden? Savcılığın, başsavcılığın bu yönde çok ciddi çalışması vardı ama nedense bu yönde bir operasyon yapılamadı. Bu operasyonun yapılamaması ve 28 Şubat’ta ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan sanıkların hepsinin serbest bırakılması gibi konular birlikte değerlendirildiğinde Türkiye’de bir takım yapıların farklı şekilde saldırıya geçtiği ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu

“AK PARTİ’Yİ TERÖRLE ÖZDEŞLEŞTİRMEK İSTİYORLAR”

Hatay’daki TIR olayını Akit’e değerlendiren AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Erdoğan ve AK Parti üzerinden Türkiye geneli için oynanan bir oyun olduğunu ifade ederek, “Türkiye Menderes’le yükselmeye devam ederken 60 ihtilaliyle akamete uğratmışlardır, Turgut Özal ile yükselirken 1980’de akamete uğratmışlardır, şimdi ise Recep Tayyip Erdoğan ile yükseliyor ve uluslararası güçler ve içimizdeki işbirlikçiler akamete uğratmak istiyorlar. İçimizdeki İrlandalılar maalesef egemen güçlere Türkiye’yi kötülemek adına her şeyi yapıyorlar. Kendi menfaatleri milli menfaatlerden önemli olduğu için, kendi kaybettikleri haksız kazançlarını yeniden kazanmak için iktidarı dünya kamuoyunda kötülemek istiyorlar. AK Parti iktidarın teröre destek veren bir ülke konumuna getirerek dünya kamuoyu nazarındaki meşruiyetini sorgular hale getirmek istiyorlar” dedi.

 “VESAYETÇİ YAPI DEVLETİN KILCAL DAMARLARINA SIZMIŞ”

Özdağ; “Türkiye’de maalesef vesayetçi yapı devletin kılcal damarlarına kadar sızmış vaziyette. Kim ne derse desin Ergenekonvari yapılanmalar, bunun adı ister cemaatin içerisine sızmış yapılar olsun, ister Ergenekonvari ordunun içerisine sızmış yapılar olsun, isterse medyanın içerisine sızmış yılanlarla, ister sermayenin içerisine sızmış İrlandalılar veya bürokrasinin içindeki İrlandalılar olsun Türkiye’yi kendi kamuoyunda ve dünyadaki kamuoyunda zor duruma düşürmek istiyorlar. Türkiye kamuoyu iktidarına, liderine sahip çıkacaktır ve oyun bozulacaktır” ifadelerini kullandı.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23