• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Altay yılsonu seri üretime geçiyor!

Yeniakit Publisher
2016-01-10 07:55:00 - 2016-01-10 08:24:19
Altay yılsonu seri üretime geçiyor!

Yeni nesil tankların en iyilerinden biri olmasına kesin gözüyle bakılan milli tank ALTAY için geri sayım dönemine girildi. Kabul testlerini tamamlamak üzere olan tankın seri üretimiyle ilgili planlamaların bu yıl yapılacağı belirtiliyor

TÜRKİYE’nin ilk milli ana muharebe tankı ALTAY’ın bu yıl içerisinde kabul testlerinin tamamlanması ve seri üretim için gerekli planlamaların netleştirilmesi ve seri üretime geçilmesi öngörülüyor. 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın ana muharebe tankı ihtiyacının yurt içi geliştirme modeli ile karşılanması amacıyla ve ALTAY Projesi’yle, yurt içi mevcut imkan ve kabiliyetlerin azami kullanılması, gerekli alanlarda ise yurt dışından teknik destek alınarak, tankın özgün olarak tasarlanması, geliştirilmesi, prototip üretimi, test ve kalifikasyonu hedefleniyor.

ÇOKLU KORUMA SİSTEMİNE SAHİP

Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından görevlendirilen OTOKAR AŞ’nin ana, ASELSAN, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), ROKETSAN ve ROTEM’in alt yükleniciliğinde yürütülen projede üretilen prototiplerin hareket kabiliyetlerinin test edilmesi ve mükemmelleştirilmesine yönelik bir dizi çalışma yürütüldü.

Tankın üzerinde ana silah olarak 120 mm’lik 55 kalibre top yer alıyor. ALTAY’ın yeni nesil atış kontrol sistemi, hareket halindeki hedefleri de yüksek isabet oranıyla vurabilmesine imkan sağlıyor. Ayrıca tankın, meskun mahal ve ateş destek ihtiyacına yönelik uzaktan kumandalı silah sistemi ve 7.62 mm’lik kule makinalı tüfeği bulunuyor.

Tank, her türlü tehdide karşı kompozit/reaktif zırhlar ve mürettebatın kimyasal, biyolojik, radyoaktif ve nükleer tehditlerin bulunduğu ortamlarda görev yapmasına olanak sağlayan sistemlerle korunuyor.

Yaşam Destek Sistemi, İlave Mayın Koruma Kiti, Yardımcı Güç Grubu, Lazer Uyarı Sistemi, 360 derece Durumsal Farkındalık Sistemi, ALTAY’ın önemli unsurları arasında yer alıyor.

KOMUTA-KONTROL YENİ NESİL

ALTAY’ın yüksek teknoloji ürünü yeni nesil komuta kontrol sistemi, muharebe sahasındaki taktik-lojistik durum bilgisinin, emir, mesaj ve alarmların, tüm muharebe unsurlarının kullanımına uygun olarak üretilmesi, işlenmesi ve dağıtılması fonksiyonlarını en etkin şekilde yerine getiriyor.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23