• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya'nın sağlık sistemi çöktü! Kimse doktordan randevu alamıyor

Yeniakit Publisher
2023-09-08 12:13:00 -
Almanya'nın sağlık sistemi çöktü! Kimse doktordan randevu alamıyor

Almanya'da sağlık sistemi, çökmenin eşiğine geldi. Uzman hekimlere muayene olmanın imkansız hale geldiği ülkede en erken randevu için 6 ay bekleyen bile var.

Sağlık sisteminin alarm verdiği Almanya'da uzman doktorlardan randevu alıp muayene ve tedavi olmak mucizeye döndü. Randevu için bekleme süresi iki ila altı ay arasında değişiyor.

MUAYENE OLMAK İÇİN 80 KM YOL GİDİYORLAR

Özellikle kardiyolog, göz ve üroloji hekimlerinden randevu almak için sabır gerekiyor. Dahiliyecilerin yönlendirdiği uzman doktor konusunda ülkede sıkıntı yaşanıyor. Birçok uzman doktor, yeni hasta kabulü yapamıyor.

Uzman eksikliğinden dolayı hastalar evlerinden 70-80 kilometre daha uzakta doktor arayışına giriyor. Randevu alma süresini kısaltmak için kurulan telefon hattı da çaresiz kalıyor. Randevu almak için ev doktorundan sevk kâğıdı almak gerekiyor. Üç ay geçerliliği olan sevk kâğıdı ise bazen randevu almak için yetmiyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Durmuş aga

Almanya'nın sağlık sistemi seriatcilara çökmüş...

Ali

Durmuş ağa geberdigin zaman bu cümleni sana ateş olarak yedirirler cicim!!!Çok bögürürsün çooook! Dinsizleri bırakıp konumuza gelirsek Almanyanın sağlık sistemi ile Türkiyenin sağlık sistemi personeli ve hastaneleri karşılaştırılamaz!Türkiyede binalar yapılmış aletler getirilmiş ama sistem ve personel rezalet!Almanya'da iyi doktorlar için sıra beklendigi doğrudur ama cebinden kuruş çıkmıyor o kadar olsun yani!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23