• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya'dan katil İsrail'e şaşırtan 'Yahudi işgalci' çağrısı!

Yeniakit Publisher
2023-10-30 16:22:00 - 2023-10-30 16:27:01
Almanya'dan katil İsrail'e şaşırtan 'Yahudi işgalci' çağrısı!

Almanya Dışişleri Bakanlığı, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'daki Filistinlilere yönelik şiddetini kınayarak İsrail hükümetini önlem almaya çağırdı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, başkent Berlin'de yaptığı açıklamada, Almanya'nın İsrail'in Hamas'a karşı kendini savunma hakkını desteklediğini ancak İsrail'in aşırılık yanlısı yerleşimci şiddetine de karşı koyması gerektiğini söyledi.

Fischer, işgal altındaki Batı Şeria'daki şiddete dikkati çekerek "Yerleşimcilerin Filistinli topluluklara yönelik saldırılarını ve şiddetini açıkça kınıyoruz." dedi.

'Filistinliler göçe zorlanmamalı'

Bölgede hafta sonu korkunç olayların yaşandığına dikkati çeken Fischer, "İsrail'e, Filistinlileri aşırılık yanlısı yerleşimcilerin aktif faaliyetlerinden korumaya ve sorumluları adalete teslim etme çağrısında da bulunuyoruz. Batı Şeria'daki işgalci güç olarak İsrail, buradaki Filistinli nüfusun güvenliğini ve bütünlüğünü sağlama sorumluluğuna sahiptir. Filistinli ailelerin onlarca yıldır ikamet ettikleri yerlerde kalabilmeleri ve can korkusuyla atalarından kalma evlerini terk etmeye zorlanmamaları sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.

Yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin işgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere yönelik saldırıları, 7 Ekim'deki Hamas saldırısından bu yana artış gösterdi.

Filistinli kaynaklara göre, radikal Yahudi işgalciler o tarihten bu yana Filistinli sivillere yönelik 280 saldırı düzenledi ve şu ana kadar en az 7 kişiyi öldürdü.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Necati

Okadar masum çocukların kanı yerde kalmıyacak bunun bedelini ödeyeceksiniz hemde çok ağır bir şekilde rabbim sizi her zaman helak edecek İsrail attığınız her bomba her kurşun. Her bir damla kan size fazlası ile dönecektir siz ölmekten korkan her gece uykunuzda ölüm korkusu ile başınızı yasliga koyarken binkere uyanacaksiniz ama biz şehit olmak için bir saniye bile düşünmeden rabbim huzuruna çıkmak için sabırsızlıkla bekliyoruz korkak lar

Arapların Türkiye'nin yanında olun domuzdan post gevurdan dost olmaz

Arap kardeşlerin turkuyenin yanında olun sakın gevurun yanında saf tutma
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23