• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya'dan CHP'ye kötü haber! Bugün yürürlüğe girdi

Yeniakit Publisher
2024-06-27 19:27:00 -
Almanya'dan CHP'ye kötü haber! Bugün yürürlüğe girdi

Türklere çifte vatandaşlığın kapısını aralayan "Vatandaşlık Yasası" Almanya'da bugün yürürlüğe girdi. Halihazırda Alman vatandaşı olan 1,5 milyondan fazla Türk'ün yeniden Türk vatandaşlığı elde edecek olması CHP'yi kara karar düşündürmeye başladı.

Almanya'da Türkiye'yi de etkileyecek yeni dönem resmen başlıyor. Alman vatandaşı olan ve sayıları 1,5 milyonu geçen Türk'e çifte vatandaşlık yolu açılıyor.

Almanya’da bugün yürürlüğe girecek yeni “Vatandaşlık Yasası” Türklere çifte vatandaşlık yolunu açıyor. Alman vatandaşı olan 1,5 milyondan fazla Türk’ün yeniden Türk vatandaşlığını elde etmesiyle Türkiye’de emeklilikten bedelli askerliğe resmi dairelerin yükü bir hayli artacak.

Almanya’nın yeni vatandaşlık yasasının en önemli maddesi ise çifte vatandaşlık konusu. Yeni yasa ile birlikte artık çifte vatandaşlık mümkün olabilecek. Önceki yasaya göre, Alman vatandaşlığına geçmek için mevcut vatandaşlıktan vazgeçmek gerekiyordu, şimdi bu zorunluluk ortadan kalktı.

CHP KARA KARA DÜŞÜNÜYOR

Bu gelişme hiç şüphesiz en çok CHP'yi etkileyecek. Zira Alman gurbetçilerinin önemli bir kısmı AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy veriyor. Bunu seçim sonuçları da ortaya koyuyor.

Geçen seneki seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya'da yüzde 67,2 oy aldı. Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise yüzde 32,8'de kaldı.

Odatv'de yer alan habere göre; milletvekilliği seçimlerinde de AK Parti'nin ezici bir üstünlüğü bulunuyor. AK Parti Almanya'da yüzde 50,5, Cumhur İttifakı ise yüzde 64,7 oy aldı. CHP ise yüzde 19,18'de kaldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

fetösavar

chp.nin o kadar oy alması bile çok şaşırtıcı... kim acaba oy veriyor, çünkü uzaktakiler, dışarıdakiler daha iyi görüyor türkiyeyi, türkiyenin durumunu, gücünü... içeridekiler balık misalı pek farkında değiller, akvaryum dışında neler oluyor, neler gidiyor... tek dertleri akvaryumdan bi dışarı atlamak... atlayın bakalım, bekliyor sizi almanlar, biz yiyemedik avroları, dolarları, siz yiyin diyecek kara kafalılara... hey yavrum hey, avrupanın bir numaralı faşistleri türk doktor, mühendis, işadamı bekliyorlar ha... gerici arıyorlarsa chp.liler bi aynaya baksınlar...

osmanli

Muptezellerin bir aray geldigi en buyuk muhalefet partisi? evet dogru CHP. Hala 21. yuzyilda halkin cikarlarina degilde, iplerini ellerinde tutanlara hizmet ediyorlar. isin komik tarafi bu gerceklere sadece kendileri karsi cikiyor. halkin yuzde 70 bunu biliyor ve kabul ediyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23