• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya'da iflas dalgası sürüyor! Raporu’nu yayınladı: Şirket iflasları 3 yılın zirvesinde diyerek duyurdular

Yeniakit Publisher
2023-04-06 13:53:00 - 2023-04-06 14:03:47
Almanya'da iflas dalgası sürüyor! Raporu’nu yayınladı: Şirket iflasları 3 yılın zirvesinde diyerek duyurdular

Küresel ekonomik kriz etkisini göstermeye devam ediyor. Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü, iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının martta ayında son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını aktarıldı. Rapora göre, geçen ay Almanya'da şirketlerin ve ortaklıkların iflas başvuruları, Mart 2022'ye göre yüzde 24 artarak 959'a yükseldi. Almanya'da martta şirket iflasları, Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyesinde.

Almanya’daki dev şirketler krize dayanamıyor. Ülkede enerji krizinin getirdiği maliyet artışı ve yüksek enflasyon, birçok şirketi kapatma kararı aldırdı. Almanya'da martta şirket iflasları, Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyesinde.... 

Almanya’da şirket iflasları yüzde 24 arttı

Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının martta yaklaşık son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını bildirdi.

IWH, ülkede mart ayına ilişkin şirket iflas trendleri raporunu açıkladı.

Rapora göre, geçen ay Almanya'da şirketlerin ve ortaklıkların iflas başvuruları, Mart 2022'ye göre yüzde 24 artarak 959'a yükseldi. Böylece iflaslar, Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

İflaslardaki artış, şubat ayına göre de yüzde 15 oldu.

- "Olağanüstü düşük iflas sayılarının olduğu zamanlar şimdilik geride kaldı"

IWH Yapısal Değişim ve Verimlilik Bölümü Başkanı Steffen Müller, konuya ilişkin değerlendirmesinde, olağanüstü düşük iflas sayılarının olduğu zamanların şimdilik geride kaldığını belirterek, "Pahalı enerji ve malzemeler nedeniyle artan üretim maliyetleri, artan personel giderleri ve faiz oranlarındaki önemli artış şu anda birçok şirkete yük oluyor." ifadesini kullandı.

Müller, öncü göstergelerin Avrupa'nın en büyük ekonomisinde, iflas sayısında önümüzdeki aylarda daha fazla artışa işaret etmediğini kaydetti.

Rusya-Ukrayna savaşı, Avrupa'nın en büyük ekonomisine sahip Almanya'da daha yüksek enerji maliyetlerine yol açarken, uluslararası tedarik zincirlerindeki aksaklıkların devam etmesi ülkede üretim için ithal edilen birçok ara malını daha pahalı hale getiriyor.

Kovid-19 krizi, birçok sektör için önemli iş kayıplarına neden olduktan sonra enerji krizi, malzeme eksikliği ve yüksek enflasyon aylardır Alman ekonomisini olumsuz etkiliyor.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) para politikası sıkılaştırması da Alman şirketlerinin finansman maliyetlerini artırıyor.

Bu arada, Alman sendikalar da alışılmışın dışında yüksek enflasyon karşısında çalışanlar için enflasyon üzerinde ücret artışları talep ediyor.

İlginizi çekebilir→ Almanya ve Slovenya ile ortak görev yapan Türk Profesör Karadeniz'de 3 yeni tür keşfetti! Keşif ilan edildi→ TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir→ Alman teknoloji devi Siemens ve İtalyan Leonardo'dan kritik iş birliği kararı: Enerji, petrol, gaz ve imalatta siber güvenlik girişimi→ TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Turhan çöllü

sen ekonomiyi soğanla hesaplarsan eyvah yandık. Sen almanyada bir metre küp doğal gazı kaça kullanıyor hiç araştırdınmı. Kabahat bizim devletin hesap akılsızları. Ben olsam kullanılan gazı normal fiat biriminden yazarım ödemeye geldiğinde parayı ödedikten sonra ona devletin yüzde%72,sini karşıladığı sübvansiyon parayı verirken bu devletin size yaptığı bir jest. Yapsaydı işte o zaman kanat takıp uçardınız değilmi. Ama ızak değil Ayın20.si arife günü jesti duyarsın. Ama şu herçek biz millet pşarak bozuluyoruz. Örnekmi vicdsn yoksunuları kiraları nasıl imansızca artırıp insanlarımızı sıkıntıya sokuyorlar. İşte içimizdeki ahlaksızlar. Stokta yapar fırsatçılıkta yapar. Bizfe onlara laf söylemeyiz Devleti rezil edercesine suçlarız. Bak kdv. Yi yüzde 18.den yüzde 1,e indiren bir devlete dil uzatmak kadar nankörlüğü ancak vicdanını yitirmişler söyler. Değilmi?

Turhan çöllü

inançlığınız ile bir kazancınız asla olmaz bu gün almanyanın borcu 4.trilyon dolar. Deutschland Bank iflas etti. İsviçrede. 1,banka iflas, iki banka devlet himayesine geçti. Biz hala soğanla ekonomiyi ölçüyoruz. Ekmeğe bak Milyarlarcası çöpe atılırken yüz binlerce uon yemek artığı ın çöple buluştuğundan haberin varmı? Yapmayın bu kadar şımarıklık hiç iyiye alamet değil, şu 10,yıldır halkımız felaket tükedici oldular. Bu iyiye alamet değil.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23