• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya’da facia: 8 ölü

Yeniakit Publisher
2013-03-10 22:00:00 - 2013-03-10 20:42:19
Almanya’da facia: 8 ölü

Almanya’nın Stuttgart şehri yakınlarındaki Backnang kasabasında Türkiye kökenli bir ailenin yaşadığı apartmanda dün gece çıkan yangında 7 çocuk ile anneleri öldü. Dün sabaha karşı başlayan yangını söndürmek için olay yerine yüzlerce itfaiye görevlisi gönd



ANNE VE 7 ÇOCUĞU
HAYATINI KAYBETTİ
Ölenlerin isimleri ve yaşları ise şöyle açıklandı: Anne Nazlı Özcan Soykan (40), Hatice Oruç (17) annenin ilk eşinden olan kızı, Yılmaz Soykan (14), Abdülkadir Soykan (8), İzzet Soykan (7), Yasin Soykan (6), Ahmet Soykan (3) ve Murat Soykan (6 aylık). Yangın sırasında büyükanne, dayı ve 11 yaşındaki bir erkek çocuğunun itfaiye tarafından evin balkonundan kurtarıldığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ DE VAR!
Aynı aileden 8 vatandaşımızın hayatına mal olan yangın, aşırı Alman milliyetçisi Neo Naziler’in daha önce yaptığı kundaklamaları hatırlattı. Soba kullanıldığı öğrenilen evde meydana gelen yangının çıkış nedeni araştırılırken, evin bir alt katında Alman Türk Kültür Derneği’nin bulunması kundaklama şüphesini arttırdı Adıyamanlılara ait Alman-Türk Kültür Derneği’nin bulunduğu ve buranın kundaklanmış olabileceği iddia edildi.
Bu arada; binanın eski bir deri fabrikası olduğu kaydedildi. Alman polisi ölenlerin dumandan zehirlenme ve yanma sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Polise göre yangının nedeni arızalı sobaymış...
Öte yandan; Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ve Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Kasırlıoğlu da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
BOZDAĞ’IN AÇIKLAMASI
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Almanya’da meydana gelen yangın faciasına ilişkin, “Bütün dileğimiz hadisenin gerçek sebebinin ortaya çıkarılması ve herhangi bir şüpheye mahal bırakmayacak bir biçimde aydınlatılmasıdır” dedi. Bozdağ özetle şunları söyledi:
“Kundaklama ihtimali var mıdır, yok mudur, bunu şu anda söylemek için çok erken. Eldeki veriler net olmadan bu konuda değerlendirme yapmak fevkalade yanlış olur. Bizim dileğimiz böyle bir kundaklamanın olmamış olmasıdır.
Bütün seçeneklerin incelenmesini, her tür sorulması gereken sorunun sorulup cevabının araştırılmasını biz bizzat oradaki yetkililerimiz vasıtasıyla ilgili yetkililere de ilettik.
Anne ve çocukların Afyonlu olduğunu biliyoruz. Ona dair bir bilgimiz var. Ama şu anda cenazeler orada mı defnedilecek, Afyon’da mı defnedilecek henüz buna dair alınmış bir karar yok.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23