• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya'da dünyaca ünlü dev otel zinciri iflas etti! Kötü haber: Şirketin 3 devlette 17 oteli var! Şok olay

Yeniakit Publisher
2024-01-26 23:07:00 - 2024-01-26 23:46:34
Almanya'da dünyaca ünlü dev otel zinciri iflas etti! Kötü haber: Şirketin 3 devlette 17 oteli var! Şok olay

Küresel ekonomik zorluklarla boğuşan Arcona Hotels & Resorts, iflas başvurusunda bulundu. Almanya'da büyük bir şirkette daha yaşanan şoke eden olayda: 100 yıllık köklü şirket olduğu ortaya çıktı.

Almanya'da ekonomik zorluklarla boğuşan Arcona Hotels & Resorts, iflas başvurusunda bulundu. Pandemi ve diğer dış etkenlerin etkisiyle şirketin mali durumu kötüleşti. Şirketin avukatı, yeniden yapılandırma planı üzerinde çalışacak. 500 çalışanın maaşı, Ocak sonuna kadar iflas kaybı tazminatı ile güvence altına alındı...

Almanya’da ekonomik kriz, otel sektörünü de vurdu. Son olarak Arcona Hotels & Resorts adlı otel zinciri, ekonomik kriz nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. 3 ülkede 17 oteli bulunan şirket 500 çalışanın maaşı ocak ayına ödeyecek.

Sabah'ın haberine göre: Almanya'da ekonomik krizi aşamayan şirketler bir bir iflas başvurusunda bulunuyor. Son olarak Arcona Hotels & Resorts adlı otel zinciri, ekonomik kriz nedeniyle iflas başvurusunda bulundu

Şirket yönetimi, iflas başvurusunun sebeplerini açıkladı. Buna göre, şirketin mali sıkıntıları pandemi döneminde başladı. Pandemi nedeniyle misafir sayısında büyük düşüş yaşandı. Ayrıca, şirketin hızlı büyümesi ve yatırım kararları da şirketi zora soktu. Ukrayna’daki savaş, enerji arzındaki darboğazlar ve yüksek enflasyon gibi dış etkenler de iflas başvurusunda etkili oldu.


Şirket, iflas başvurusunun amacının, şirketi bir bütün olarak korumak ve geleceğe yönelik olarak yeniden konumlandırmak olduğunu belirtti. Şirketin avukatı Ulrike Hoge-Peters, geçici yönetici olarak atandı. Hoge-Peters, şirketin yeniden yapılandırılması için bir plan hazırlayacak. Şirketin Almanya dışındaki otellerinin iflastan etkilenmeyeceği bildirildi.

Arcona Hotels & Resorts, 2008 yılında kuruldu. Şirketin Almanya’da 15, Avusturya ve İspanya’da ise 2 oteli bulunuyor. Şirketin toplam 500 çalışanı var. Çalışanların maaşları, Ocak ayı sonuna kadar iflas kaybı tazminatı ile güvence altına alındı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Konyada

Hz. Mevlananın yakın, üçler mezarlıgının dibinde içkili lokantaya 5 yıldızlıya kim izin verdi. Ve hala hz. Etrafı maneviyattan uzak turist rahati için tam dibinde etrafında otel açdıran yetkililer hiç ahiret icin bunu düşündünüzmü Nasıl bir turist sevgisi Üçlerin evliyaların ve Hz mevlananın üstünde oluyor. Hem onlar batsın hemde izin verenler kahrolsun inşallah sonuda bu oteller gibi olsun. Hz mevlanayı ve evliyaların yattigı üçler mezarlıgıni En azindan türbeyi ve mezarlıgi görmeyecek şekilde binalar olsun aralarda. Hz yanında cami ezan okunuyor 5 yıldizda neler oluyor bunu bilemeyecek kadar ahmak olan benim dinimi savunanazlar.

Adem

Çok acı bir durum Türkiye putlasmis kişilerden kurtulamıyor.. Türkiye putlasmis kişiler için var olan bir ülke fakir fukara için değil.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23