• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Alman istihbaratından MİT itirafı

Yeniakit Publisher
2023-06-27 08:55:00 -
Alman istihbaratından MİT itirafı

Alman İç İstihbarat Servisi tarafından hazırlanan raporda, Almanya’da faaliyet gösteren Türk istihbaratının özellikle hedefinde hükümetin tehdit olarak gördüğü bütün muhalif grupların yer aldığı belirtilirken, bunların başında özellikle PKK ve Gülen grubunun geldiği bildirildi.

Almanya Federal Anayasayı Koruma Ofisi” resmi adıyla faaliyet gösteren iç istihbarat servisi, ülkedeki takip altına aldığı güvenlik açısından tehdit oluşturduğunu düşündüğü yabancı gruplarla ilgili 380 sayfalık kapsamlı bir rapor yayımladı.

Raporda, Almanya’da faaliyet gösteren Türk istihbaratının özellikle hedefinde hükümetin tehdit olarak gördüğü bütün muhalif grupların yer aldığı belirtilirken, bunların başında özellikle PKK ve Gülen grubunun geldiği bildirildi.

Raporda MİT’in diğer ekonomik, Almanya’daki siyasi, askeri ve teknolojik konularla da yakından ilgilendiği saptaması yapıldı.

Raporda, Almanya’da faaliyet gösteren Türkiye bağlantılı Hizbullah, Milli Görüş Hareketi, Furkan, Ülkücüler, PKK, DHKP-C, TKP/ML, MLKP gibi örgütlerle ilgili iç istihbarat servisinin saptamaları ayrıntılı bir şekilde yer aldı.

Kaynak: Euronews

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Haluk

Fetö ve PKK muhalif grupmu oldu şimdi ,terör örgütü ile mücadele ediyor Türk devleti ,bu örgütler ile iş tutan siyaset sanatı yaptığını sanan ikiyüzlüler ,, ortayolcu rüzgara göre uçanlar ,,bu ülkede hep kaybedecek ???????????????????????? Heşeyimiz yerli ve milli olsun ,güçlü olalım ,bir olalım ,adil olalım ,önümüzde zalimler ,sömürgeciler duramaz .

Hüseyin

Alman istihbaratı veya türk istihbaratı şöyle böyle demiş bunları gale almazlar sadece dip not olarak düşerler. Üst akıl hedefini hesaplar,yol üzerinde tüm engelleri kaldırırlar. Sağ ve sol örgütleri her halükarda kullanırlar. bir gün sap döner, keser döner, hesap döner.  
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23