• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Allah var problem yok!

Yeniakit Publisher
2014-02-04 15:10:10 - 2014-02-04 15:13:52
Allah var problem yok!

Ferudun Özdemir AZ Kitap’tan çıkardığı eserle okurlarıyla buluşuyor. “Allah var, problem yok!” adlı kitabında, bize problemlerin karşısında Allah’a sığınıldığında ne mucizeler gerçekleştiğine dair ışık tutuyor. “En sıkıntılı zamanında, en çaresiz, en mazlum, en kimsesiz bir durumda kalbiniz tir tir titrerken sığındığınız Yüce Allah, sizi hiç çaresiz bırakır mı?” diyor.

YENİAKİT.COM.TR - “Allah Var, Problem Yok!” adlı yeni eseriyle okurlarının gönlüne ışık saçmaya devam eden Ferudun Özdemir, yaşanan tüm olumsuzluklara, yenilgilere, acılara ve üzüntülere rağmen, sığınacağımız tek gerçek kapının yolunu göstererek şunları dile getiriyor:

“Sen bir şeylere üzülsen de bu kâinat seyr-ü seferine devam etmekte… Senin problemlerin, bu kâinatı, görüneni, görünmeyeni yaratan ve her birinden haberdar olan Yüce Allah’ın kudreti yanında ne önem arz edebilir ki? Sen o büyük ve sonsuz güce sığındığında, onun aşkıyla O’na niyaz edip O’ndan beklediğinde, bu problemlerinin bir anlamı kalır mı? Allah’ı gerçekten sevip O’na güvenen ve O’na dayanan kişiler, en zor anlarında bile hayata karşı olan gülümsemelerini kaybetmiyorlar. Çünkü başlarına gelen olaylar, kendilerini üzen insanların ve diğer tüm istenmeyen durumların, Allah’ın ilmi ve iradesi dışına olmasına imkân yok. Onlar bunu bildiğinden; sebeplere, olaylara, kişilere takılmadılar; onlar sadece “Allah” dediler. Bu, öylesine bir deyişti ki, her bir harfinden Allah’a olan aşk ve güven nefesleri semaya doğru yükseldi. Bu insanlar, her şeyin gelip geçici ama kalıcı ve sonsuz olan yegâne varlığın sadece Allah olduğunu inancını kalplerine öyle sağlam, öyle kuvvetli bir şekilde yerleşirdiler ki, O’na olan aşklarından dolayı O da kalplere misafir oldu. Kalbinde Allah’ı misafir eden kişi için küçük ya da büyük problemlerin ne anlamı kalır ki?”

“Evet, belki de bu dünyaya gelmek bir yük, bir sorumluluk ve bugünkü savaş çığlıkları atan iktidarların gücü altında inleyen mazlumlar için bir çileden ibaret gibi görünüyor. Gönül isterdi ki tüm dünya, tüm insanlık barış ve huzur içerisinde yaşasın… Çocuklar ağlamasın, büyükler çile çekmesin ve tüm kötüler ortadan yok olsun… Ama insanlığın var oluşuyla birlikte iyi-kötü, savaş-barış, mazlum-zalim hep var oldu. İnsanlık, tüm zorlukların üstesinden bir şekilde geldi… En büyük problemleri de en fazla başarı gösteren insanlar gördü. Peygamberler, tüm insanlardan daha çok acılar çektiler, zulüm gördüler, yurtlarından sürüldüler. Ama hepsi de bir an olsun yaşama umudunu kaybetmeden tüm problemlerin üzerine yürüdüler. Çünkü onların gönlündeki Misafir, onlara yaşama ve sorunlara karşı mücadele etme gücünü zaten veriyordu.” diye düşüncelerini ifade eden Ferudun Özdemir, AZ Kitap’tan çıkardığı “Allah var, Problem Yok!” isimli kitabında, “Allah’ı olanın derdi olmaz!” diyerek, hem geçmişten ve hem de günümüzden en güzel sabır ve tevekkül hikayeleri ve hikmetleri topladığı eserde, Allah ve Peygamber sevgisinden yola çıkarak, en dar ve sıkıntılı zamanlarını insanların nasıl da Allah’a güvenerek zorlukları atlattığını, tüm zorluklara rağmen hayata gülümseyebildiklerini, yaşanan her bir olayın, kişinin bir imtihanı olduğunu ve bu imtihanı başaran insanların neler yaptığından bahsediyor.

Yürekten niyazlar, arşı aşıp O’na ulaştığında (ki tüm niyazlar O’na ulaşır), bunların cevapsız kalacağını mı zannediyoruz? Bir kısmımız, dualarımıza bir cevap gelmediğinden bahsetse de, buradaki sırrı anladığımızda, hiçbir duanın, hiçbir yakarışın geri çevrilmeyeceğini anlayabiliriz. İşte Allah Var, Problem Yok kitabı, bize bu farkındalığı sağlıyor.

Sabır, insanı o hale getirir ki, insan bazen kendisini bile hayretler içerisinde bırakacak maharetlerle donanır.

Mevlânâ’nın; “Üzülme, dert etme can. Görebiliyorsan, dokunabiliyorsan, nefes alabiliyorsan, yürüyebiliyorsan, ne mutlu sana! Elinde olmayanları söyleme bana, elinde olanlardan bahset can! Üzülme, geceler hep kimsesiz mi geçecek? Gidenler dönmeyecek mi? Yitirdiğin her ne ise; bir bakarsın yağmurlu bir gecede veya bir bahar sabahında karşına çıkmış. Bil ki, güzellikler de var bu hayatta, gel git’lerin olmadığı bir hayat düşünebilir misin? Hüzün olgunlaştırır, kaybetmek sabrı öğretir.” söylemini esas alarak yola çıkan Ferudun Özdemir, AZ Kitap’tan çıkardığı eserle, insanlığa diyor ki:

“Allah var! O halde neden hâlâ sıkıntılarının içerisinde bocalayıp duruyorsun? O, senin duana icabet etmek, sana derman olmak için her daim vardı ve şimdi de var… Bil ki, Allah var; problem yok!”

Hayatınıza yeni bir ışık katmak, ruhunuzu ve gönlünüzü tekrar tekrar aydınlatmak için bu kitabı tekrar tekrar okuyun…
‘Allah var, Problem Yok!’ tüm seçkin kitapçılarda…

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23