• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Alışılagelmiş CHP zihniyeti! Sadettin Saran İmam Hatip okullarını hedef aldı

Yeniakit Publisher
2022-07-22 20:58:00 - 2022-07-22 22:43:18

İmam hatip okulları, pozitif bilimler alanında defalarca başarı gösterip, diğer liseler ile yarıştıkları sınavlarda şampiyonluklar elde ederken, adı gayr-i meşru ilişkileri ile gündemden düşmeyen Sadettin Saran, alışılagelen CHP zihniyeti ile İmam Hatip okullarını hedef aldı.

 yeniakit.com.tr 

İmam Hatip okullarının başarıdan başarıya koşmasını hazmedemeyen alışılagelmiş CHP zihniyeti, sözde 'bilim' söylemi ile İmam Hatip eğitimini hedef almaya devam ediyor.

Adı yaşadığı gayr-i meşru ilişkilerle gündemden düşmeyen ve çoğunlukla magazin medyasına konu olan Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Instagram hesabından paylaştığı videoda, Milli Eğitim Bakanlığı'na kendince ürettiği gerekçelerle tavsiyelerde bulunurken, lafı dolandırıp İmam Hatip okullarına getirdi.

İmam Hatip okullarını hedef aldı

Sözlerine, "Geçenlerde lise ve üniversiteler için giriş sınavı yapıldı. Ve maalesef eğitimde durumumuz çok kötü." ifadeleri ile başlayan Saran, her sene başarıları ile kendilerini kanıtlayan İmam Hatip okullarını şu sözlerle hedef aldı:

İmam Hatip Liseleri'nin sayısı sürekli artırılıyor ama öğrenci sayısı neredeyse hiç artmıyor. Meslek liselerine, teknik liselere, Anadolu ve Fen Liseleri'ne ilgi bir hayli artmasına rağmen oralarda tersi, okul sayısı azaltılıyor. Bir diğer tehlike de kız çocuklarının okullaşma oranında yüzde 6'dan daha fazla düşüş var.

12 İmam Hatip öğrencisi 2022 LGS'de 500 tam puan aldı

Sadettin Saran'ın çıkışına karşın, İmam Hatip’te aldıkları eğitimin kalitesini bu yıl da sınavlarına yansıtan öğrenciler büyük sevinç yaşattı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5 Haziran’da yapılan LGS kapsamındaki merkezi sınavın sonuçlarına İmam Hatip okulları damga vurdu.

1 milyon 31 bin 799 öğrencinin girdiği sınavda Türkiye’nin 48 ilinden 193 öğrenci tüm sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan alırken, sınav birincileri arasında İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin başarıları dikkat çekti.

Türkiye’nin 9 farklı şehrinden 12 İmam hatip ortaokulu öğrencisi LGS’de 500 tam puan alarak şampiyonlar arasına adını yazdırdı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nur

İmam hatipi tercih etmelerine ne hakla karışıyorsun bayım işin ne gücün ne ise onu yap bilmediğin hissetmediğin yaşamadığın işlere karışma haddinde de değil her kesin tercihi kendini bağlar sizin işlerinize özel hayatınıza biz dil uzatmıyoruz çocuğunu istediğin kolejde istediğin ülkede okut kimsenin umrunda değil sizin hayatınız sizi bağlar işinizi yapın lütfen ülkede ne iş yaptığınızı çoğu bilmez sizi ne şekilde tanıdığımız malum

asker

bitek bu … eksikti
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23