• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Alın bunları da! 13 barodan "Fincancı serbest bırakılsın" çağrısı

Yeniakit Publisher
2022-10-26 18:38:00 - 2022-10-26 19:11:59
Alın bunları da! 13 barodan "Fincancı serbest bırakılsın" çağrısı

13 baro yönetimi, PKK terör örgütünün kanalında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni "kimyasal silah" kullanmakla itham eden terör sevici Şebnem Korur Fincancı'nın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

 Yeniakit.com.tr 

Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Tunceli, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van baroları, yaptıkları ortak açıklamada terör sevici Şebnem Korur Fincancı'nın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

PKK terör örgütünün medya organında Türk Silahlı Kuvvetleri'ni "kimyasal silah" kullanmak iftirası ile hedef alıp, teröristleri savunan Fincancı, bu sabah gözaltına alındı. Fincancı'nın evinde yapılan aramada, "mermi" ve çeşitli terör materyalleri ele geçirildi.

"Serbest bırakın" çağrısı

Terör sevici Fincancı'ya 11 barodan destek geldi. Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Tunceli, Diyarbakır, Hakkari, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van baroları tarafından Fincancı'nın serbest bırakılması çağrısı yapılan ortak açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Hedef gösterilme, kriminalizasyon ve keyfi yargısal taciz ile birlikte bugün itibariyle çağrı usulüyle ifadeye davet edilebilecekken Şebnem Korur Fincancı’ya sabah erken saatlerinde gözaltı işlemi uygulanmıştır.

Yargı makamlarının hukuki dayanaktan yoksun, temel hakları ihlal edici ve öngörülemez pratiği yasal güvencelerin de ihlalini beraberinde getirmektedir.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fincancı’nın görevden alınması amaçlı yaptığı başvuru meslek örgütlerine ve sivil topluma açık bir gözdağı olup kabul edilemez.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah tekin

Kimin ne olduğu belli devlet gereğini yapsın

Biraz sabır

Şu terör sevici barolar dernekler kendilerini Bi açık etsinler sonra devlet devletliğini yapsın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23