• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ali Şen saygısız ama imamların hiç mi suçu yok?

Yeniakit Publisher
2014-05-22 10:39:00 - 2014-05-22 11:29:38
Ali Şen saygısız ama imamların hiç mi suçu yok?

Fenerbahçe Kulübü’nün eski başkanlarından (aynı zamanda müteahhit ve uluslararası silah tüccarı) Ali Şen’in, trafik kazasında hayatını kaybeden torunu 17 yaşındaki Alp Ali Şen’in cenazesi sırasında imam dua ederken müdahale ederek, "Masalı Kes, Yeter!" ifadelerini kullanması tepkiyle karşılanmıştı. Yazarımız Kenan Alpay ise bugünkü yazısında konuya farklı bir açıdan yaklaşarak, neredeyse protokole bağlanan cenaze merasimlerine ve imamlar eliyle usandıran ya da anlamsızlığa sürüklenen dualara Diyanet'in acilen müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.

"Alp Ali Şen’in Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrasında Zincirlikuyu Mezarlığı’nda ortaya çıkan manzara ölüme, ölene, ölenlerin yakınlarına ve bütün bunlara dair söz söyleme makamındaki imamlara-hocalara dair söylenmesi gerekenler üzerine konuşmak medya dili üzerine konuşmaktan şimdi artık daha önemli" diyen Alpay şunları yazdı:

Cenazelerimizde ne yazık ki Kur’an ve Sünnet dışında görsellik ve işitsellik boyutu egemen oldu ve neredeyse protokole bağlanan merasimlerde artık rıza-i İlahi’ye uygun anlam-mana bulabilene aşk olsun. Şu hususu da vurgulayalım: İslam’ın öngördüğü içerik sadece laik-seküler politikalar marifetiyle boşaltılmadı. Bu konuda ‘din görevlisi’ sıfatıyla arzı endam edenlerin de hatırı sayılır katkıları var. Ne ölene, ne de geride kalana faydası olmayan, ritüele dönüştürülen kimi alışkanlıklar laik-seküler yeni formların cenazelerde de kendisini üretmesine yol açtı.

(...)

Cenaze merasimlerine, cenaze imamlarına, cenazede okunan dualara Diyanet’in acilen ve çok köklü bir biçimde müdahale etmesi gerekiyor. Hurafe ve bidat sayımından yağcılığa kadar uzanan o kadar çok sapkınlık “din görevlileri” eliyle boy gösteriyor ki ne sessiz kalmak, ne de kabullenmek mümkündür. Gönülleri ferahlatan dualara, sabır ve metanet aşılayan nasihatlere, Peygamberlerin Kur’an’da okudukları dualara maalesef cemaatimiz istisna kabilinden şahit olabiliyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

...

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23