• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ali Babacan'dan 'ortak aday' açıklaması! İşte alabildikleri karar

Yeniakit Publisher
2022-10-09 19:14:00 -
Ali Babacan'dan 'ortak aday' açıklaması! İşte alabildikleri karar

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Nokta atış takvim vermem mümkün değil. Fakat ortak adayın tespiti de seçim takviminin yaklaşmasıyla beraber ele alacak bir konu. Öncesinde bu konuyu konuşmama kararı aldık" diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Nokta atış takvim vermem mümkün değil. Fakat ortak adayın tespiti de seçim takviminin yaklaşmasıyla beraber ele alacak bir konu. Öncesinde bu konuyu konuşmama kararı aldık" dedi.

Babacan, Karaman'da basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Babacan, kafası karışık altılı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı tartışmalarına ilişkin olarak şunları söyledi:

"Ortak aday ile ilgili tespit, seçim yaklaşmasıyla beraber yapılacak. Fakat önce bizim çalışmalarımızı bitirmemiz gerekiyor. Bir, geçiş sürecinin yol haritası dediğimiz, parlamenter sisteme geçene kadar ülkenin nasıl yönetileceği ile ilgili çalışmayı tamamlamamız gerekiyor. Bir de ortak seçim beyannamesi çalışmamızı tamamlamamız gerekiyor. Bunlar biterken ortak adayı da konuşmaya başlayacağız. Eğer ortak aday, 6 genel başkandan birisi olursa sorun yok."

Ortak adayın, altılı masadan olmaması durumunda izlenecek yolu da anlatan Babacan, "O zaman ne yapacağız? Onu da davet edeceğiz. Senin bir görüşün var mıdır? 'Bunları oku bak, altı parti olarak çalıştık, ama itiraz edeceğin bir şey olabilir, ekleyeceğin görüşler olabilir, yeni bakış açıları olabilir.' Ortak adayın da katkıları ile son halini verdikten sonra, tek bir ortak seçim beyannamesiyle seçime gitmiş olacağız. Nokta atış takvim vermem mümkün değil. Fakat ortak adayın tespiti de seçim takviminin yaklaşmasıyla beraber ele alacak bir konu. Öncesinde bu konuyu konuşmama kararı aldık" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Malatyalı

adayınızı ABD getirin feto ve avanesinde bulursunuz nas olsa irtibatiniz devam ediyor

samın çocukları

Sana aday ol yada adayı siz 6+pkk aranızda seçecek diyen varmı bak yalandaryan oğlu abd ye sam amcalarının yanına gitti niye çünkü sam amcaları ne derse kimin olacağını söyleyecek ulan siz kim oluyorsunuzda c.başkanı seçecek adamlarsınız
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23